Six Days in Fallujah verschijnt mogelijk niet in Europa

Konami kondigde vorige week Six Days in Fallujah aan, een game omtrent een van de belangrijkste operaties uit de Irakoorlog. De game lag al snel onder vuur en inmiddels lijkt het er zelfs op dat het spel misschien niet eens in Europa zal verschijnen.

Tijdens de Konami Gamer’s Day hebben vertegenwoordigers de mensen van het Duitse GamePro laten weten dat ze willen afwachten hoe ontwikkelaar Atomic Games de brute strijd laat zien in de game, voordat men beslist of het spel ook in Europa wordt uitgebracht. Volgens berichten in onze eigen Telegraaf is het zelfs nog onduidelijk hoe heftig het geweld in de game zal worden.


Herleef de Irakoorlog in Six Days in Fallujah, een third-person shooter ontwikkeld door Atomic Games, onder andere bekend om hun Close Combat-serie. Six Days in Fallujah is de eerste game die zich focust op “Operation Iraqi Freedom”, voornamelijk de tweede slag om Fallujah. Het is de bedoeling van Atomic Games een zo realistisch als mogelijk beeld te geven van de oorlog. Six Days in Fallujah bevat omgevingen die compleet verwoestbaar zijn, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de zelfgemaakte engine waar de game op draait. Hierdoor is het spel een stuk realistischer.

Na het mislukken van de eerste slag is nu het doel opstandige delen van de stad te veroveren of te vermoorden, die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een Blackwater-beveiligingsteam. De speler krijgt de leiding over een team soldaten die de taak hebben gekregen om dit voor elkaar te krijgen.

Six Days in Fallujah verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum is nog niet bekend, wel weten we al dat de game pas in 2010 zal verschijnen.

 1.   
  joramovic's avatar

  Dus ze willen verbergen hoe het eraan toe is gegaan in die oorlog door het spel hier niet toe te laten, dan zijn ze wel goed bezig.

 2.   
  Mandamo's avatar

  Hoe is dit anders dan een game als Brothers in Arms? Daar vliegen ook de armen en hoofden door het scherm. Is het dan opeens minder erg als het langer geleden is?

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  is dat spel zo eng???
  dan zal het wel de top 1 meest gedownloade games zijn 😛

 4.   
  JonsoN's avatar

  ”noell2802″ schreef, "is dat spel zo eng???
  dan zal het wel de top 1 meest gedownloade games zijn 😛 "

  Persoonlijk denk ik niet dat het spel “eng” word, “schokkend” zou ik de juiste benaming vinden.. 😉

 5.   
  Maotes's avatar

  Lol, lang leve de Amerikaanse online sites.

 6.   
  Bub’z's avatar

  *kuch*Torrent*kuch*

 7.   
  Carlzz's avatar

  dat zal toch wel meevallen 😕

 8.   
  Aftermath's avatar

  kom op het is konami whaha 🙄

 9.   
  Sarge's avatar

  Aargh, ik had net zin om deze een keer te proberen 😥

 10.   
  eurowarriors's avatar

  Schandalig! Dit is eindelijk eens een goede manier om ons (de goedgelovige, naïve Europeanen) te tonen hoe het er daar werkelijk aan toe gaat. En dan verbieden ze het. Er zijn genoeg spellen die al héél gewelddadig zijn, maar die zich in het verdere verleden of in de toekomst afspelen. Is het dan werkelijk minder erg dat de lichaamsdelen in het rond vliegen?

 11.   
  ChielB's avatar

  Het is mogelijk, nog niets is zeker. Dus laten we niet voorbarig zijn en maar eerst even afwachten wat het definitieve oordeel wordt. 😉

 12.   
  eurowarriors's avatar

  ChielB schreef, "Het is mogelijk, nog niets is zeker. Dus laten we niet voorbarig zijn en maar eerst even afwachten wat het definitieve oordeel wordt. 😉 "

  Gelukkig maar. 🙂

 13.   
  meller14's avatar

  dat word downloaden 🙂

 14.   
  DeAdSeYe's avatar

  Je kunt de vroegere oorlogen niet vergelijken met deze. Het speelt zich helemaal anders af en de tijd. Deze is nog vers je hoort het dagelijks op het nieuws maar 2de wereld oorlog is het verdriet al minder mensen wat het mee hebben gemaakt zijn er bijna niet meer je kunt ze niet echt vergelijken. En ik ben naar mening tot zoon spellen degelijk moeten komen wat de werkelijk voor beide partijen moet laten zien. Als mensen al met psychische problemen terug komen dan kan je al indenken tot het best erg aan toe kan gaan. 🙄

 15.   
  GraveDevil's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Lol, lang leve de Amerikaanse online sites."

  Eerste keuze.

  Hamst3r schreef, "*kuch*Torrent*kuch*"

  Tweede keuze.

  ChielB schreef, "Het is mogelijk, nog niets is zeker. Dus laten we niet voorbarig zijn en maar eerst even afwachten wat het definitieve oordeel wordt. 😉 "

  Dan nog steeds het bovenstaande 🙂 Amerika is vaak toch goedkoper dan Nederland.

 16.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wel daarvoor bestaat er een programa dat het Internet heet dus het word geen probleem of ie komt of niet. maar waarom zeiken ze erover niemand zeikt als er een 2e wereld oorlog game uitkomt dat ook op de waarheid is gebaseerd. 8)