Rebellen dragen bij aan Six Days in Fallujah

Konami kondigde vorige week Six Days in Fallujah aan, een game omtrent een van de belangrijkste operaties uit de Irakoorlog. De game lag al snel onder vuur, maar ontwikkelaar Atomic Games laat vandaag weten dat ze er alles aan doet om deze game zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Hiertoe heeft men zelfs informatie verkregen van Iraakse rebellen.

Peter Tamte, president van Atomic Games, verklaarde dat men bij zoveel mogelijk partijen informatie heeft verzameld:

  “It’s important for us to say that there are actually three communities that are very affected by the battle for Fallujah. Certainly the Marines, certainly the Iraqi civilians within Fallujah, and the insurgents as well. We are actually getting contributions from all three of those communities so that we can get the kind of insight we’re trying to get.”


  Herleef de Irakoorlog in Six Days in Fallujah, een third-person shooter ontwikkeld door Atomic Games, onder andere bekend om hun Close Combat-serie. Six Days in Fallujah is de eerste game die zich focust op “Operation Iraqi Freedom”, voornamelijk de tweede slag om Fallujah. Het is de bedoeling van Atomic Games een zo realistisch als mogelijk beeld te geven van de oorlog. Six Days in Fallujah bevat omgevingen die compleet verwoestbaar zijn, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de zelfgemaakte engine waar de game op draait. Hierdoor is het spel een stuk realistischer.

  Na het mislukken van de eerste slag is nu het doel opstandige delen van de stad te veroveren of te vermoorden, die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een Blackwater-beveiligingsteam. De speler krijgt de leiding over een team soldaten die de taak hebben gekregen om dit voor elkaar te krijgen.

  Six Days in Fallujah verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum is nog niet bekend, wel weten we al dat de game pas in 2010 zal verschijnen.

  1.   
   obi_wan383's avatar

   Leuk om te horen dat ze de game zo historisch correct mogelijk maken.

  2.   
   Sarge's avatar

   Ja vind ik ook leuk, ga zeker de demo een keer proberen 8)