Sony: Killzone 2 verkoopt beter dan verwacht

Killzone 2 staat al anderhalve maand hoog in de verkoopcharts en het nieuws dat de game erg vaak verkocht is, komt dus ook niet als een verrassing. Alleen in de Verenigde Staten is het spel al meer dan 500.000 keer over de toonbank gegaan en dit overstijgt zelfs de verwachtingen van Sony. Scott Steinberg, vice president van Sony’s marketingafdeling, heeft het volgende over de verkoopcijfers van Killzone 2 gezegd:

    “Killzone 2 set the record as the most pre-ordered SCEA PS3 title to-date. The game is also the fastest SCEA PS3 title to break the 500,000 unit mark and it’s also the highest selling SCEA PS3 title for the first 30 days out of launch.”


Killzone 2 is het vervolg op het origineel uit 2004 voor de PlayStation 2 en speelt zich af na de gebeurtenissen uit Killzone: Liberation voor de PSP. In deze serie heeft de mensheid het aan de stok met de Helghast, een alienras dat meer op de rechtopstaande mens lijkt dan de buitenaardse wezens van bijvoorbeeld Halo of Resistance. Deze oranje-ogige griezels zijn inmiddels met succes van onze aardkloot afgetrapt, maar net zoals in Gears of War 2 nemen de mensen geen genoegen met dit tijdelijke gevoel van vrede. Daarom gaat het Aardse leger, ISA geheten in Killzone 2, richting de planeet van de Helghast om de rekening te vereffenen.

Jij hebt een ISA-soldaat onder de knoppen en bevecht de Helghast in een squad. Opvallend in vergelijking met andere schietspellen is dat realisme een behoorlijk grote rol in neemt, zeker meer dan in het eerste deel. Dit is onder andere af te lezen aan de manier van gameplay die het spel van je verwacht. Als een kip zonder kop al sproeiend door de levels rennen is er zeker niet bij en wordt, met name op de hogere moeilijkheidsgraad, genadeloos afgestraft.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze uitgebreide review!

Killzone 2 is reeds verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Maotes's avatar

    Nou, dan wil ik wel eens weten hoe het in de rest van Europa verkoopt :P.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik heb de game, een leuke shooter maar niks bijzonder want ik nog niet heb gezien in een game 8)

  3.   
    Ika Q's avatar

    Van mij mogen ze de offline skirmisch aantrekkelijker maken. Vind het leuk als je daar ook badges kan verdienen. Maar verders, zeer goede shooter, van nederlandse bodem 8)

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Netjes.

  5.   
    Aftermath's avatar

    Echt goed! alleen jammer dat ie niet voor de pc is 😥

  6.   
    valdood's avatar

    Ik wist dat deze spel goed zou verkopen 😀

  7.   
    Mattmerize's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Ik heb de game, een leuke shooter maar niks bijzonder want ik nog niet heb gezien in een game 8) "

    In een game hoeft niet iets nieuws te zitten om leuk te zijn. Ik heb liever een goede game met bekende dingen geperfectioneerd, dan een game waarin een gimmick, een slecht uitgewerkte feature zit (bijvoorbeeld Fracture).

    Zie Killzone 2 niet dus als een revolutie, want dat is het ook niet, maar als een evolutie. En dat is het, want het doet alles precies zoals het zou moeten. De AI van de Helghast, alle animaties zoals herladen, de controls, ik vind ze echt perfect. Alleen het op zich goede verhaal valt soms een beetje op de achtergrond, en verder mocht er inderdaad toch wel iets inzitten wat Killzone 2 van de rest onderscheidt. Ze hadden wat met de elektricity-gun kunnen doen, iets met de rode ogen van de Helghast, ik kan zo met wat ideeën komen die erg cool zouden zijn.

  8.   
    Maotes's avatar

    Ja, maar maak jij die ideeën dan eventjes in een game? Dude, de grootte vand e game moet ook beperkt blijven. Zoals jij het zegt kan alleen de allerstekste pc de game dragen als je dat allemaal gaat toevoegen.

  9.   
    Tringelinge's avatar

    Ik heb hem op de dag van de release gekocht en nog geen seconden spijt gehad. 😀

  10.   
    JokerDonny's avatar

    Ik hem nog niet maar mooi dat de PS3 hiermee wel de verkoopcijfers omhoog trekt.

  11.   
    MauriceV's avatar

    logisch ook, het is een vette game en er zat een hele grote reclame campagne achter 😉

  12.   
    M3ntosNL's avatar

    eindelijk een echte game voor de ps3, heb zelf een xbox daar niet van.

  13.   
    Fawaka-W's avatar

    lekker hoor.
    ben benieuwd hoeveel hij in totaal overal verkocht is.

  14.   
    Mattmerize's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Ja, maar maak jij die ideeën dan eventjes in een game? Dude, de grootte vand e game moet ook beperkt blijven. Zoals jij het zegt kan alleen de allerstekste pc de game dragen als je dat allemaal gaat toevoegen."

    Dat hoeft niet hoor, ik weet niet hoeveel Killzone 2 nu van de PS3 vraagt, maar er was vast nog wel plaats geweest op die Blu-ray Disc voor een extra level of twee. Natuurlijk zou de game dan wel later komen, en dat zouden we niet willen.

  15.   
    MauriceV's avatar

    Fawaka-W schreef, "lekker hoor.
    ben benieuwd hoeveel hij in totaal overal verkocht is."

    Ik ook, maar als je al die verhalen rondom killzone 2 hoort zal dat aantal wel heel hoog liggen.

  16.   
    nuclearnemo's avatar

    Dat doet me denken een vriend van mij heeft speciaal en alleen voor killzone een ps3 gekocht….terwijl toch echt een 360 man is………Maar goed eigenlijk verbaast mij dit niet, van wat ik gehoord heb is het een goede game(zelf niet gespeeld geen ps3).

  17.   
    valdood's avatar

    OK