Killzone 2 krijgt Double XP Weekend

Ontwikkelaar Guerrilla Games heeft laten weten dat Killzone 2 een Double XP Weekend krijgt, samen met nog enkele andere activiteiten. Dit alles doet men ter ere van de vijfde verjaardag van Killzone, aangezien het morgen vijf jaar geleden is dat de game in Europa voor de PlayStation 2 verscheen.

Volgens lead multiplayer designer Eric Boltjes krijg je in elk potje Killzone 2 tussen 27 en 30 november extra experience points. Daarnaast organiseert men een retro-toernooi met uitsluitend de mappen Beach Head en Southern Hills uit het tweede DLC Pack, aangezien deze mappen remakes zijn van levels uit Killzone 1. Mocht je nog niet het DLC Pack hebben, houd dan www.killzone.com goed in de gaten. Boltjes liet namelijk weten dat men daar giveaways met DLC codes zal organiseren.


Killzone 2 is het vervolg op het origineel uit 2004 voor de PlayStation 2 en speelt zich af na de gebeurtenissen uit Killzone: Liberation voor de PSP. In deze serie heeft de mensheid het aan de stok met de Helghast, een alienras dat meer op de rechtopstaande mens lijkt dan de buitenaardse wezens van bijvoorbeeld Halo of Resistance. Deze oranje-ogige griezels zijn inmiddels met succes van onze aardkloot afgetrapt, maar net zoals in Gears of War 2 nemen de mensen geen genoegen met dit tijdelijke gevoel van vrede. Daarom gaat het Aardse leger, ISA geheten in Killzone 2, richting de planeet van de Helghast om de rekening te vereffenen.

Jij hebt een ISA-soldaat onder de knoppen en bevecht de Helghast in een squad. Opvallend in vergelijking met andere schietspellen is dat realisme een behoorlijk grote rol in neemt, zeker meer dan in het eerste deel. Dit is onder andere af te lezen aan de manier van gameplay die het spel van je verwacht. Als een kip zonder kop al sproeiend door de levels rennen is er zeker niet bij en wordt, met name op de hogere moeilijkheidsgraad, genadeloos afgestraft.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze uitgebreide review!

Killzone 2 is verschenen voor de PlayStation 3.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  hmm vijf jaar alweer:D gefeliciteerd jongens(Y) topwerk

 2.   
  nanathan's avatar

  ze komen weer veel te laat met dit initiatief. Ik speel nu COD:MW2 online. Killzone had overigens ook met 2 moeten kunnen zoals het eerste deel. Dat was echt het leukste aan de game.

 3.   
  b00m666's avatar

  moet zeggen dat het egt lang duurde voor deel 2

  ik had deel 1 en wat vet w8 ik 4 jaar 😮 maarja killzone 2 is awesum behalve de controls -,-

 4.   
  RinusReetRidder's avatar

  Zitten nog wel aardig wat mensen Killzone 2 MP te spelen ondanks Modern Warfare 2. 🙂

 5.   
  LittleRemco01's avatar

  Killzone 2 Heeft Meer Spelers Online Nodig?

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  Zeker niet, er zijn genoeg servers hoor imo iig.

 7.   
  JonsoN's avatar

  Topspel hoor, alleen vind k t spel nogal moeilijk spelen, als ik het vergelijk met bijvoorbeeld F.E.A.R.2:) Maar iig guerilla ga zo door! 🙂