Soundtrack Killzone 2 te koop op iTunes

De soundtrack van de oer-Hollandse shooter Killzone 2 is vanaf heden te downloaden via iTunes, zo heeft ontwikkelaar Guerrilla Games weten te melden. Het pakket bevat alle 29 nummers uit de game die goed zijn voor een 74 minuten epische muziekstrijd.

De soundtrack kost een luttele €9,99 of €0,99 per nummer, dus het is stukken voordeliger het volledige pakket aan te schaffen. Hieronder de gehele lijst.

Killzone 2 is het vervolg op het origineel uit 2004 voor de PlayStation 2 en speelt zich af na de gebeurtenissen uit Killzone: Liberation voor de PSP. In deze serie heeft de mensheid het aan de stok met de Helghast, een alienras dat meer op de rechtopstaande mens lijkt dan de buitenaardse wezens van bijvoorbeeld Halo of Resistance. Deze oranje-ogige griezels zijn inmiddels met succes van onze aardkloot afgetrapt, maar net zoals in Gears of War 2 nemen de mensen geen genoegen met dit tijdelijke gevoel van vrede. Daarom gaat het Aardse leger, ISA geheten in Killzone 2, richting de planeet van de Helghast om de rekening te vereffenen.

Jij hebt een ISA-soldaat onder de knoppen en bevecht de Helghast in een squad. Opvallend in vergelijking met andere schietspellen is dat realisme een behoorlijk grote rol in neemt, zeker meer dan in het eerste deel. Dit is onder andere af te lezen aan de manier van gameplay die het spel van je verwacht. Als een kip zonder kop al sproeiend door de levels rennen is er zeker niet bij en wordt, met name op de hogere moeilijkheidsgraad, genadeloos afgestraft.

Wil je meer weten over Killzone 2? Lees dan eens onze uitgebreide review!

  1. Opening – Birth of War (Retribution) 3:40
  2. The Second Helghan March (Helghan Forever) 2:21
  3. Battle Preparations 1:33
  4. Bridge Is Down 1:47
  5. Ambush 2:23
  6. Protecting the Convoy 3:14
  7. Flight Into Blood Meridian 0:45
  8. Fight Your Way Through 3:21
  9. Heavy Resistance 1:32
  10. An Unexpected Guest 0:58
  11. The Police Station 2:23
  12. Resistance On The Bridge 0:53
  13. Taking the Bridge 3:03
  14. Petrusite Revealed 0:56
  15. The Academy 3:21
  16. Fight the A.T.A.C. 1:59
  17. A Day of Mourning 2:36
  18. Suljeva 3:12
  19. Next Stop Tharsis Refinery 2:26
  20. Question Time With Radec 1:18
  21. Dante Garza RIP 1:58
  22. Going Up 2:07
  23. Templar’s Last Stand 3:45
  24. The Exoskeleton 3:38
  25. Nuked 1:53
  26. Radec’s Personal Guards 3:10
  27. Visari’s Lament 4:41
  28. End Credits Suite 8:07
  29. Fight the A.T.A.C. (Remix by Singularity23) 1:12
 1.   
  Mattmerize's avatar

  Voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. Als dit in het eerste kwartaal van 2009 was uitgekomen, dan had ik ‘m waarschijnlijk wel gekocht, maar nu… Ik speel nog amper Killzone 2.

 2.   
  Maotes's avatar

  Haha, leuk voor Matthijs (Mattmerize) :P.

  EDIT: Hmm, als je een game niet meer speelt, dan hoeft dat toch niet meteen te betekenen dat je de soundtrack niet meer leuk vind?

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Haha, leuk voor Matthijs (Mattmerize) :P.

  EDIT: Hmm, als je een game niet meer speelt, dan hoeft dat toch niet meteen te betekenen dat je de soundtrack niet meer leuk vind?"

  Ja dat klopt, maar als je nog naar die soundtrack luistert terwijl je nog intensief die game speelt, dan geeft dat toch een extra toegevoegde waarde. Dat je op de fiets die soundtrack luistert en wanneer een nieuw nummer begint je denkt: “Oh ja, dat was van … en … en toen moest ik met … de … … om … te bereiken. Ja, dat was echt gaaf.”

  Bij sommige games weet je dat na 10 jaar nog steeds (ik kan de muziek van Pokemon Red ook nog steeds plaatsen bij een plaats en tijd), maar de singleplayer van Killzone 2 vond ik niet zo gigantisch memorabel (vooral de tweede helft was een beetje inspiratieloos) dat ik nog steeds herinner dat bij die muziek dat en dat level hoort.

 4.   
  Disnoxxio's avatar

  Das best veel

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  ik heb hem allang geripped. ga niks voor betalen:p

 6.   
  GameAC's avatar

  Ik heb liever de soundtrack van Uncharted 2, die was fenomenaal. En dan wel op Amazon en niet op het verschrikkelijke itunes.

 7.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  van uncharted1 als je het spel opstart dat is echt zo’n vet liedje dat geeft echt een machtig gevoel. dat heb ik ook bij red alert 3.

 8.   
  makiejh's avatar

  Mattmerize schreef, "Voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. Als dit in het eerste kwartaal van 2009 was uitgekomen, dan had ik ‘m waarschijnlijk wel gekocht, maar nu… Ik speel nog amper Killzone 2."

  ja, ze doen het eigenlijk veel te laat.