The Saboteur voorzien van officiële website

De laatste keer dat we wat van The Saboteur hoorde was eind vorig jaar, toen ontwikkelaar Pandemic liet weten dat deze bijzondere game was uitgesteld. The Saboteur staat nog altijd in de planning om voor 31 maart 2010 te verschijnen en vandaag krijgen we weer een teken van leven, want men heeft de game voorzien van een officiële website.

De bezetting van Frankrijk door de nazi’s speelt in The Saboteur slechts op de achtergrond een rol. Geen bestorming van Normandië of als een elite-soldaat alle bezetters om zeep helpen, nee, het verhaal gaat namelijk over een gewone Ierse coureur die in Parijs is op het moment dat Hitler begint met de invasie. Deze knul, Sean, is simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

In de 3e persoons omgeving zal je met stealth en sabotage verder komen dan puur voor de actie te kiezen. Je probeert constant om niet verdacht te zijn en buiten de aandacht van de nazi’s te blijven. Een “suspicion meter” geeft aan of de vijand je met rust laat, of dat ze direct het vuur openen als ze je zien. Mocht je onverhoopt toch in een handgemeen terecht komen, dan zal je eerder gebruik maken van lompe klappen en kopstoten dan technische aanvallen en het breken van iemands nek. Je bent immers geen getrainde soldaat.

Sean’s kwaliteiten als coureur komen ook goed van pas, want je zult diverse voertuigen kunnen gebruiken in de straten van Parijs. Die zal je nodig hebben om uit de handen van de politie te kunnen blijven. Hierbij geldt het plan van ontwikkelaar Pandemic dat je alles kunt gebruiken wat je ziet; een soort Grand Theft Auto-stijl, maar dan in de jaren ’40.

Een ander bijzonder aspect van The Saboteur is het “Will to Fight” systeem. Zoals bekend zullen de delen van het level die nog bezet zijn zwart-wit gekleurd zijn, verstoken van enige kleur en hoop. Als de bevrijding van een bepaald gebied echter vordert, zal dat deel van het level kleur krijgen. De inwoners krijgen weer hoop en zijn bereid om te helpen bij het verzet tegen de nazi’s. Het kleurgebruik zal dus niet alleen iets visueels zijn, je zult ook daadwerkelijk een verschil qua gameplay krijgen. Daarnaast kan je ook vanaf de daken van gebouwen de verschillend gekleurde gebieden zien. Als je op de rand van een bezet en een bevrijd gebied bent is het tevens mogelijk om heen en weer te lopen tussen zwart-wit en kleur, waarbij alles in real-time wordt weergegeven.

Wil je meer weten over The Saboteur? Lees dan ook eens onze Fast Forward!

The Saboteur verschijnt voor 31 maart 2010 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Rise Against's avatar

  Ik vind het thema erg interresant. Maar ik heb niet zo veel vertrouwen in de ontwikkelaar. Mercenaries 2 en lotr conquest waren nu niet echt toppers

 2.   
  M@tthijs's avatar

  Dat lijkt mij een zeer interessante game om naar uit te zien, jammer alleen dat het nog wel een heel jaar duurt voordat die uitkomt. 😆

  Hmmmm…. ik moet me dan maar ondertussen ‘vermaken’ met Maffia 2 8)

 3.   
  ChielB's avatar

  De releasedatum is uiterlijk eind maart 2010. Het kan nog best dit najaar worden, maar daarover heeft men dus nog geen uitspraken gedaan.