SecuROM deactivatietools voor EA-games

Kopieerbeveiligingen: volgens ontwikkelaars nodig om inkomsten veilig te stellen, volgens gamers een reden om die games juist te vermijden. Electronic Arts heeft tools vrijgegeven die de SecuROM-beveiliging van bestaande titels kan beïnvloeden.

SecuROM zorgt ervoor dat een aantal games van de uitgever slechts enkele malen te installeren zijn. Dit aantal wordt door EA bijgehouden en als het aantal wordt overschreden, dan kun je alleen nog maar telefonisch en bij gratie van degene die je te woord staat de game nogmaals installeren.

Onder andere Spore werd vorig jaar met deze beveiliging uitgebracht en dat bracht een golf van verontwaardiging op gang. Uiteindelijk besloot EA hierop de later verschenen Steam-versie zonder SecuROM uit te brengen.

Het bedrijf gaat inmiddels een stap verder: er zijn tools van EA verschenen waarmee gebruikers zelf de activatie van een game op een computer kunnen intrekken. Je vindt de tools hier. Een andere tool scant je PC op de aanwezigheid van deze games, zodat je gericht een deactivatietool kunt vinden. Deze scantool vind je hier

 1.   
  Cyart's avatar

  gewoon onbeperkt kunnen installeren is beter zoals ”vroeger” 😛

 2.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Cyart schreef, "gewoon onbeperkt kunnen installeren is beter zoals ”vroeger” 😛 "

  Inderdaad!
  Maar ik word echt helemaal naar van dat Securom,
  je moet soms uren zoeken om een oplossing te vinden zodat je game het doet.

  Ik snap niet waarom dat Securom er nog altijd is 👿
  Hoeveel problemen zijn er wel niet mee?

 3.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Lekker is dat, EA maakt er een rommel van en wij moeten het opruimen door zelf het programma te installeren en de stuf te deactiveren, waar slaat dit op, dit kan ook in een patch of zo voor de game dat de game automatisch herstelt….

 4.   
  perryv's avatar

  alsof met die securom er minder games worden gedownload, ik denk dat er juist meer worden gedownload want dat zit je niet met die irri securom

 5.   
  craz's avatar

  perryv schreef, "alsof met die securom er minder games worden gedownload, ik denk dat er juist meer worden gedownload want dat zit je niet met die irri securom"

  Ja mooi helemaal mee eens 🙂

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  yagamer schreef, "

  ”perryv” schreef, "alsof met die securom er minder games worden gedownload, ik denk dat er juist meer worden gedownload want dat zit je niet met die irri securom"

  Ja mooi helemaal mee eens 🙂 "

  Volgens mij was er pas geleden een nieuwsbericht op GN waar in stond tot Spore in van de meest gedownload game was. Reden was door die Securom. Waarom blijven ze er mee door gaan als het toch nog te kraken is en mensen met een legalen versie problemen blijven hebben? 🙄

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”yagamer” schreef, "[quote=”perryv”].."

  Ja mooi helemaal mee eens 🙂 "

  Volgens mij was er pas geleden een nieuwsbericht op GN waar in stond tot Spore in van de meest gedownload game was. Reden was door die Securom. Waarom blijven ze er mee door gaan als het toch nog te kraken is en mensen met een legalen versie problemen blijven hebben? 🙄 [/quote]

  Ja klopt dat nieuwswbericht was er, maar ja alleen maar mooi dat ea nu dit geeft voor de mensen die het legaal hebben