Harold Ramis praat over Ghostbusters: The Video Game

Op 19 juni verschijnt de langverwachte game met de Ghostbusters in de hoofdrol. Om de game zo origineel en herkenbaar mogelijk te maken, hebben Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) zoveel mogelijk geholpen bij de ontwikkeling van Ghostbusters: The Video Game.

In een recent interview liet Ramis wat meer los over de ontwikkeling van de game en de hoeveelheid tekst die we kunnen verwachten. Hij vertelde dat zowel Ackroyd als hij een steentje hebben bijgedragen aan de verhaallijn, naast het feit dat ze als voice actors betrokken zijn bij de game. Ramis verklaarde:

  “Dan consulted a lot on the story. I just kind of helped him change the dialogue. It was a little weird. I had no idea because I’m not a gamer. The game scripts are like 250 pages. You need all these alternatives so it took forever. A lot of it is just yelling, ‘Look out! Throw that trap, rookie!'”

Fans van de Ghostbusters hopen in elk geval dat de medewerking van Ackroyd en Ramis er voor zal zorgen dat de game een groot succes gaat worden.

Ghostbusters: The Video Game is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters: The Video Game? Lees dan onze hands-on preview.

Ghostbusters: The Video Game verschijnt 19 juni voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  Jesper's avatar

  Leuk dat het ingesproken wordt door de acteurs uit Ghostbusters, maar het is zo lang geleden dat ik de film heb gezien dat ik niet denk dat ik de stemmen nog zou herkennen.

 2.   
  craz's avatar

  Deze ga ik dus zeker halen 😆