Het weer speelt een grote rol in Alan Wake

We hebben nog maar weinig gezien of gehoord van Alan Wake, maar toch staat deze actie-thriller van ontwikkelaar Remedy hoog op het verlanglijstje van veel gamers. Tijdens een interview heeft Oskari Häkkinen van Remedy laten weten dat weer van grote invloed is op de gameplay in Alan Wake:

    “Everything in the game can be influenced by the weather. If you are running the car conditions will be worse by heavy rain, than if the weather was good The weather is dynamic, since it will influence how you play the game. Lighting is very important… and this is a unique item that really has not been used in the game before on the way we do it.”

Meer details en nieuwe beelden van Alan Wake worden tijdens de E3 2009 verwacht, die van 2 tot en met 4 juni in het Los Angeles Convention Center zal plaatsvinden.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees meer over Alan Wake in onze uitgebreide Fast Forward!

Alan Wake zal wellicht in 2009 verschijnen voor de PC (Windows Vista/Windows 7) en Xbox 360.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Waarom nou weer niet voor de ps3 :-(, maar ja binnenkort toch weer een andere pc samen stellen dus ja misschien dat ik hem daar op ga spelen.

  2.   
    Rise Against's avatar

    Ze moeten nu toch echt wel eens wat laten zien van deze game. Het begint nu een beetje zo’n duke nukem forever incident te worden. Laten we hopen dat we op de E3 echt iets van deze game gaan zien.

  3.   
    B–T–B-8's avatar

    Rise Against schreef, "Ze moeten nu toch echt wel eens wat laten zien van deze game. Het begint nu een beetje zo’n duke nukem forever incident te worden. Laten we hopen dat we op de E3 echt iets van deze game gaan zien."

    Ik denk dat ze daar ook wel wat gaan laten zien. Als ze dat niet doen weet ik het ook niet meer hoor.

  4.   
    Gize's avatar

    2 t/, 4 juni 😀

  5.   
    ttassal's avatar

    op de E3 moet het wel laten zien worden,
    zolang niets vangehoordd 😕

  6.   
    NLkevvNL's avatar

    is et ook een survior horror?