Bungie is nog niet klaar met Halo

Eerder wist Bungie nog te melden dat Halo 3: ODST hun laatste Halo-georiënteerde project zou zijn. Nu is dat niet meer zo zeker. Sterker nog, Bungie gaat zich nog een lange tijd bezig houden met Halo. Allen Murray, producer bij Bungie, wist het volgende te melden:

    “Halo 3 took two and a half years to make, and we’re still working on it. We’ll probably be working on it for two more years.”

Onduidelijk is nog of hij spreekt over nieuwe maps voor Halo 3 ODST, of over een eventuele nieuwe uitbreiding. In ieder geval blijven zij hun populairste franchise voorlopig nog steunen.

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

  1.   
    Codename_black's avatar

    Dit zal wel een enorme hint zijn voor degene die denken dat halo 4 komt.

    Ik persoonlijk vind dat ze toch wat meer feedback richting de PC gaan.
    Als je dat doet betekend meer winst.En ja er zijn van de feestverpesters die het iligaal gaan downloaden daar moet je gewoon niet aan gaan ergeren door de prijs lekker duur te maken want dan gebeurt het juist meer.

  2.   
    Serg1337's avatar

    w00000000t!! ik wist het! 😀

  3.   
    gebruiker50081's avatar

    ZEKER GAAF! halo 3 is echt een meesterwerk en ik hoop dat odst dat ook wordt en nu weer een nieuw deel?(waarschijnlijk) GAAF! 8)

  4.   
    wa@'s avatar

    Ik hoop dat er ee nieuwe halo uitkomt ik heb deel 2 en 3 met heel veel leifde en plezier gespeeld.

  5.   
    Aftermath's avatar

    man… halo moet echt ook weer naar de pc komen.! 🙄

  6.   
    Serg1337's avatar

    wfptyphoon schreef, "man… halo moet echt ook weer naar de pc komen.! 🙄 "

    man… koop een 360 en speel het.! 🙄

  7.   
    delta62's avatar

    YES!

  8.   
    craz's avatar

    Serg1337″][quote=”wfptyphoon schreef, "man… halo moet echt ook weer naar de pc komen.! 🙄 "

    man… koop een 360 en speel het.! 🙄 [/quote]

    Ja mooi En een xbox 360 kost ook niet meer superduur.
    En je hebt nou ook een bundel actie met halo 3 en halo wars 😉

  9.   
    lol666lol's avatar

    Beste blijven ze doorgaan met halo 3 wil geen 60 neerleggen voor het zelfde en halo 3 is facking vet HALO 3 FTW 😀

  10.   
    Kilerden's avatar

    halo ftw, halo ftw, halo halo halo ftw!!!

  11.   
    plesticmen's avatar

    halohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalohalo Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees:D:P

  12.   
    Kilerden's avatar

    Serg1337″][quote=”wfptyphoon schreef, "man… halo moet echt ook weer naar de pc komen.! 🙄 "

    man… koop een 360 en speel het.! 🙄 [/quote]

    koop jij nou maar eerst de rest van de mappen, voordat je aan de volgende uitbreiding kan beginnen!!! 😛

  13.   
    Serg1337's avatar

    Kilerden schreef, "

    ”Serg1337″ schreef, "[quote=”wfptyphoon”].."

    man… koop een 360 en speel het.! 🙄 "

    koop jij nou maar eerst de rest van de mappen, voordat je aan de volgende uitbreiding kan beginnen!!! :P[/quote]

    uhmm.. yeah sure! 😛 😆