LittleBigPlanet heeft meer dan 600 duizend user-created levels

De creatieve en innovatieve puzzelgame LittleBigPlanet is alweer een aantal maanden te spelen op de PlayStation 3 en over enige tijd kunnen we ook nog een versie voor de PlayStation Portable verwachten. Ontwikkelaar Media Molecule heeft vandaag weer eens wat cijfers naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat er inmiddels meer dan 600 duizend user-created levels zijn. Het totale aantal user-created levels staat namelijk op 646.135, wat neerkomt op gemiddeld 35.373 levels per week sinds de launch.

Er zijn ook nog altijd behoorlijk wat gamers in de LittleBigPlanet community, want die teller staat vandaag de dag op ruim 1,9 miljoen.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Kilerden's avatar

    ah de enigste game voor de ps3 die ik ook op de 360 wil 🙂

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    daar ben ik er ook een paar van speel ook mijn level search for keys

  3.   
    patrick123's avatar

    grappig 😀

  4.   
    craz's avatar

    Kilerden schreef, "ah de enigste game voor de ps3 die ik ook op de 360 wil :)"

    En Killzone2 plus god of war 3 😉

  5.   
    zultrax's avatar

    waaruit blijkt dat er inmiddels meer dan 600 duizend user-created levels zijn.

    moet het niet gewoon 600.000 zijn? of zeshonderd duizend ofzoiets?
    ben niet heel goed in nederlands dus ik kan het fout hebben 😉

  6.   
    Carmen07's avatar

    De game verkocht eerst niet zo goed volgens mij maar dit klinkt toch best actief 🙂

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    gaat lekker, sony moet ff wat meer content ervoor gaan aanbieden, het heeft zeker potentie

  8.   
    nickykolkie's avatar

    wauw holy **** xD

  9.   
    Mattmerize's avatar

    Het is jammer dat LBP voor het kwaliteitsspel dat het is niet zo goed heeft verkocht, en ik denk dat Sony dat ook niet zo leuk vond. Gelukkig kan Sony zich in 2009 wat vrolijker voelen met Killzone 2 (nu al 1,2 miljoen verkocht in alleen al Amerika dacht ik) en meer exclusives die nog komen moeten.

  10.   
    Dotz's avatar

    Ik ben hier zacht uitgedrukt: ”Vreselijk niet zo dol op” 😛