Steam biedt vanaf nu ondersteuning voor in-game DLC

Steam, het online distributiesysteem van Valve waar onder meer Eidos, Rockstar, Ubisoft en Codemasters gebruik van maken, is al tijden razend populair. Niet alleen de diverse nieuwe games die worden aangeboden, maar ook vele oude klassiekers zijn erg in trek bij de gebruikers.

Vanaf nu is er een nieuwe functie beschikbaar voor de service, namelijk ondersteuning voor in-game downloadable content (DLC). Op deze manier kunnen ontwikkelaars en uitgevers hun eigen game gebruiken om extra content aan te bieden. De eerste game die hier gebruik van maakt, is The Maw. Spelers kunnen tegen betaling de verhaallijn uitbreiden met The Maw: Brute Force en The Maw: River Redirect.

Naar verwachting zullen spoedig meer PC-games op deze manier voorzien worden van downloadable content.

 1.   
  craz's avatar

  Steam

 2.   
  Broodbeleg's avatar

  Inderdaad, het programma heet steam. aka wat een nuttige reactie. :/

  Ik hoop dat ze dit niet blijven doen. Ik vind het zelf maar al te mooi om gratis updates te krijgen. Straks moet je nog betalen voor TF2 of L4D updates en steam is sinds $ = al zo duur. 🙁

 3.   
  Ika Q's avatar

  Broodbeleg schreef, "Inderdaad, het programma heet steam. aka wat een nuttige reactie. :/

  Ik hoop dat ze dit niet blijven doen. Ik vind het zelf maar al te mooi om gratis updates te krijgen. Straks moet je nog betalen voor TF2 of L4D updates en steam is sinds $ = al zo duur. 🙁 "

  Helemaal mee eens, Steam is best prijzig. Laten we hopen dat ze de DLC ook niet duurder maken.

 4.   
  Rrm's avatar

  en hoe is dit goed? een spel krijgt ipv goede updates en patches gewoon een deel verhaal (dat normaal er al in moest zitten…) en geven dit tegen betaling. eigenlijk is het gewoon diefstal; een deel van een product achterhouden om je klanten extra te laten betalen.