Resident Evil 5 producer wil naar de Wii

De producer van Resident Evil 5, Masachika Kawata, heeft in een interview gezegd dat hij graag een Resident Evil game voor de Wii wil ontwikkelen.

Op dit moment heeft de Wii alleen een port van Resident Evil 4 en de on-rails shooter The Umbrella Chronicles. Een volledige nieuwe Resident Evil game zal zeker de hardcore gamers met een Wii aanspreken. Kawata:

  “Personally I would like to create something on Wii in the Resident Evil family. At the moment we don’t know and have just been working on RE5, so watch this space.”

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer de bloedhete Afrikaanse staat Kijuju en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Check voor meer informatie over Resident Evil 5 onze hands-on preview!

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het punt is ook dat het om de graphics gaat, daar zitten zun beetje alle hardcore fans over te zeuren.

 2.   
  Chikin's avatar

  Wooo dat hoopte ik al dat die ook op de Wii komt want op de Wii kan je sneller richten enzo , ja het gaat ook inderdaad om graphics

 3.   
  Moelie's avatar

  wie wil er nou naar de wii lol 😛

 4.   
  Tha Saint's avatar

  Kan de wii dat wel aan. RES4 ging er wel goed op maar dat was ook een ps2 spel 😕

 5.   
  EEkh00rn's avatar

  Wooooo, VET 😆