Resident Evil 5 lost Street Fighter 2 af als meest succesvolle Capcom-game

Sinds de oprichting van Capcom in 1983 was het legendarische Street Fighter 2 de best verkopende game van het bedrijf. Wás, want vandaag heeft Capcom naar buiten gebracht dat Resident Evil 5 de koppositie heeft overgenomen. Van de game zijn sinds de release in 2009 meer dan 6,5 miljoen exemplaren verkocht. Street Fighter 2 is blijven steken op 6,3 miljoen verkochte games. Street Fighter 2 verscheen in 1992 en sindsdien is de game al meerdere keren van een re-release voorzien.

Op de derde plaats in Capcoms hall of fame staat momenteel Resident Evil 6 met 5,2 miljoen verkochte games, gevolgd door Resident Evil 2 met 4,96 miljoen verkochte exemplaren. De lijst wordt verder gevuld met games als Monster Hunter Freedom 3, Street Fighter II Turbo, Monster Hunter Freedom Unite en Resident Evil 3: Nemesis.

 1.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Slechte zaak als zo´n slechte game als meest succesvol wordt bestempelt… 😕

 2.   
  ChielB's avatar

  Meest succesvol is in dit geval meest verkocht, dus daar zit geen eigen waardeoordeel van Capcom aan vast. Blijkbaar vonden toch ruim 6,5 miljoen mensen de game de moeite waard. 😉

 3.   
  3333/3333's avatar

  ChielB schreef, ". Blijkbaar vonden toch ruim 6,5 miljoen mensen de game de moeite waard. 😉 "

  Dat je een game hebt gekocht betekent niet dat je de game ook achteraf de moeite waard vond. Denk dat velen teleurgesteld zijn en de game gekocht hebben omdat deel 4 zo geniaal was.