Resident Evil 5 (PlayStation 4 port)

Onderhand is bijna geen Capcom-game meer veilig voor de rerelease-cultuur en Resident Evil 5 vormt daarop geen uitzondering. Deze game kon tijdens zijn oorspronkelijke release rekenen op lovende recensies, maar bracht ook verdeeldheid. Dat introduceert dus één centrale vraag: is deze heruitgave überhaupt wel de moeite waard?

Partner up

Deze heruitgave van Resident Evil 5 is lomp gezegd niets meer dan een port van de pc-versie uit 2009. Er zijn een paar kleine toevoegingen gedaan, zoals een vernieuwde Mercenaries-modus en wat kostuums. Combineer dit met de content van de Gold-editie uit 2010 en PlayStation 4-bezitters hebben een interessant pakketje. De game speelt verder precies hetzelfde als op de PlayStation 3, dus gamers met een sterk muscle memory kunnen zonder moeite dezelfde capriolen uithalen.

Resident Evil 5 kent een ijzersterke story-modus die zowel solo als coöperatief te spelen is. Daarnaast vormt de extra content, zoals Mercenaries of Versus, een goede reden om wat extra uurtjes in het spel te pompen. Deze modi zijn ook in de heruitgave gewoon weer van de partij en hebben het voordeel dat ze online wat drukker bevolkt zijn. Rond de release van Resident Evil 6 was de online community van Resident Evil 5 op de vorige generatie consoles nog sterk, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Een heruitgave kan die community nieuw leven inblazen. Het zorgt er in ieder geval nog voor dat je het spel kunt blijven spelen als de servers van de last-gen consoles ermee ophouden.

Grafisch geweld

Je zou zeggen dat een port van zo’n oude game tegenwoordig geen probleem meer moet zijn voor een nieuwe console, maar helaas blijkt de realiteit anders. Capcom beweert dat Resident Evil 5 op de PlayStation 4 te allen tijde op 60fps draait, maar de praktijk leert anders. De framerate schommelt namelijk flink heen en weer, wat zorgt voor een bij vlagen inconsistente ervaring. Gelukkig oogt het spel wel prima, zelfs voor de moderne maatstaven.

Conclusie

De heruitgave van Resident Evil 5 is misschien enigszins overbodig, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de game. Ten tijde van de Gold-editie heb ik ontzettend veel uren gestoken in zowel Mercenaries als Versus, en tijdens het testen van deze heruitgave snapte ik direct weer waarom. Resident Evil 5 is een must-have voor gamers die niet vies zijn van coöperatief plezier! Grafisch presteert de game niet helemaal zoals Capcom had beloofd, maar de prestaties zijn nooit zo slecht dat het echt storend wordt. Heb je Resident Evil 5 nog nooit gespeeld of beginnen je handen simpelweg te jeuken om opnieuw de Mercenaries-modus in te duiken, dan is deze remaster zeker het overwegen waard.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren