Alle Halo 3-mappen zijn speelbaar in Halo 3: ODST

Ontwikkelaar Bungie heeft bekendgemaakt dat Halo 3: ODST alle mappen uit Halo 3 zal bevatten. Dit zullen zowel de originele als de downloadbare mappen zijn. In totaal komt dit neer op 24 mappen, maar hier laat Bungie het niet bij, want er zullen ook nog eens drie nieuwe mappen bij het spel geleverd worden.

Het officiële statement luidt als volgt:

    “We wanted to address an oft-asked, but pertinent question about the Halo 3 Multiplayer content that will ship with Halo 3: ODST this Fall. All twenty-four Halo 3 Multiplayer maps will be in the box. All shipping maps: The Heroic Map Pack, The Legendary Map Pack, Cold Storage, The Mythic Map Pack, and three brand new exclusive maps are included.”

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

  1.   
    Serg1337's avatar

    W()()()()T!!! 😀 alleen snap ik dit ff niet… de mythic mappack en 3 nieuwe maps? dus de 6 mythic maps en nog 3 of de 1ste 3 mythic maps met de andere 3? 😛

  2.   
    R1chardTM's avatar

    ”Serg-117″ schreef, "W()()()()T!!! 😀 alleen snap ik dit ff niet… de mythic mappack en 3 nieuwe maps? dus de 6 mythic maps en nog 3 of de 1ste 3 mythic maps met de andere 3? 😛 "

    Als je het bericht er boven leest zie je dat het drie nieuwe mappen zijn. 😉 Dus alle originele mappen, alle mappen uit alle mappacks en gewoon drie nieuwe mappen die in ODST er bij komen.

  3.   
    Krizzle's avatar

    Oh hm, misschien ODST toch maar scoren dan. 😛

  4.   
    Kilerden's avatar

    moet je ze dan voor halo 3 de legendary mappack dan nog wel kopen?

  5.   
    Serg1337's avatar

    Kilerden_HELL schreef, "moet je ze dan voor halo 3 de legendary mappack dan nog wel kopen?"

    nee legendary mappack komt er gratis bij… dus alle DLC + 3 nieuwe mappen zitten er gratis bij (thnX R1chard)
    dat komt denk ik door het feit dat halo 3: ODST Bungie’s laatste Halo 3 project is( 🙁 ) en er niks meer bij zal komen na Halo 3: ODST voor Halo 3: (ODST)

  6.   
    R1chardTM's avatar

    Kilerden_HELL schreef, "moet je ze dan voor halo 3 de legendary mappack dan nog wel kopen?"

    Nee bij aankoop van Halo 3: ODST zullen de mappen gewoon in het spel zitten.

  7.   
    Kilerden's avatar

    mooi zo!

    kan ik team sniper playlist doen 😀

  8.   
    delta62's avatar

    Team snipers is cool hoor. Ik heb alle DLC. Behalve het mythic map pack maar dat krijg ik bij de LE van Halo Wars 8)