Resident Evil 5 meest gedownloade demo op Xbox Live

Nadat eerder al bekend is gemaakt dat de demo van Resident Evil 5 inmiddels ook voor PlayStation 3-bezitters te downloaden is, hebben we nu een ander positief nieuwtje te melden omtrent de demo. Volgens de berichten is de demo namelijk de meest gedownloade demo op Xbox Live.

De demo verschijn op 26 januari drie dagen exclusief voor Gold members en in deze drie dagen tijd is de demo ruim 1,3 miljoen keer gedownload. Vanaf 29 januari konden alle Xbox Live members de demo downloaden en binnen een week tijd noteerde de demo toen al 1,8 miljoen downloads, een nieuwe Xbox Live record.

In Japan was de demo ook uiterst succesvol. Daar verscheen het voorproefje al in december en niet minder dan 53 procent van alle Japanse Xbox Live-gebruikers heeft de demo sinds die tijd binnengehaald.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer de bloedhete Afrikaanse staat Kijuju en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coΓΆperatief mogelijk is.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Besturing is wat traag, maar het past prima bij een survival/horror game. 8)

 2.   
  Kilerden's avatar

  hij is best wel lachuh soms πŸ˜›

  alleen ik kan telkens niet connecten met een vriend van mij,
  ik heb 3 poorten op m’n router open gezet: 55, 83 en 3075 ofzo, [de laatste weet ik niet zeker uit m’n hoofd, maar zo iets in iedergeval.]

  en die heb ik op de dynamische ip adres van m’n 360 gezet..

  weet iemand of ik nog wat moet doen?

 3.   
  Ken2BE's avatar

  Ze lopen wel hEEEEEEEEEEEl traag.
  Maar ik heb een kleine tv en alles wat er staat is zo klein, ik kan het niet lezen of het kogels of iets anders is, πŸ™ want ik zit de ganse tijd zonder kogels.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wie had dat gedacht zeg πŸ˜†

 5.   
  PaNNa's avatar

  Eerlijk gezegt had ik het niet verwacht dat de demo zo goed ging downloaden…

 6.   
  craz's avatar

  Ik heb hem ook gedowmload πŸ˜€

 7.   
  Tha Saint's avatar

  Het is ook best een goeie spekl hoor daarom is ie ook zo vaak gedownlaod he πŸ˜€

 8.   
  ckerigon's avatar

  Dit had ik ook wel verwacht πŸ˜›

 9.   
  Slayer61's avatar

  Heb het net met een vriend geco-oped op de PS3, connecten gaat soms echt niet, en soms connect hij goed en loopy het heel vloeiend, maar het spel is dus echt vet en wel lachen afentoe, en ik heb een tip πŸ˜€ Check afentoe je wapen hoeveel kogels je nog hebt dat voorkomt dat je hoofd er niet afgezaagd wordt πŸ˜›

 10.   
  Chikin's avatar

  Ik heb die op PS3 gespeelt de eerste lvl al gedaan en 2de lvl is lachen met die kettingzaag
  Ik ging met me broer co-op maar is wat kleinere scherm moeten jullie maar ook is keertje proberen πŸ˜›

 11.   
  Chikin's avatar

  Hoorde ook dat het eigenlijk een racistisch spel is
  Tja je weet wel afrikanen neerknallen