2009 Fast Forward: Ghostbusters: The Video Game

De eerste Ghostbusters-film kwam uit in 1984 en het ging over drie professors die onderzoek deden naar spoken. Nadat ze geen financiering meer kregen, besloten ze om een bedrijfje te starten dat gespecialiseerd is in het vangen van geesten. Met het alom bekende introdeuntje en hun wagen Ecto-1 was er een erg interessant concept ontstaan. Zo interessant voor een tweede film, een aantal tekenfilmseries en een aantal games, waaronder het nog te verschijnen Ghostbusters: The Video Game.

Ghostbuster nummer vijf
Pete, Ray, Egon en Winston vulden toen de pakken als de ghostbusters en nu is het tijd voor een vijfde Ghostbuster. Die Ghostbuster ben jij. Jij zult in deze game, 25 jaar na de eerste film, een nieuwe Ghostbuster-in-opleiding worden, klaar om je eerste geesten te vangen. De game speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede film, waarin ineens spoken over de gehele stad verschijnen. Je zult dan ook al snel beginnen met het vangen van al die ellendige spoken, geesten en andere paranormale verschijningen.

When someone asks if you’re a god, you say yes!
Er wordt gezegd dat Ghostbusters: The Video Game een derde film is en dat is eigenlijk wel de waarheid. Het verhaal van de game is samen met Dan Akroyd, de schrijver en hoofdrolspeler in de films, geschreven. De game bevat dan ook de meeste stemmen van de originele acteurs en de karakters uit de film zijn op de centimeter nagemaakt. En dat is goed te zien. Zelfs het typische haar van Egon Spenglers is uitstekend gelukt.

[SCREENSHOTS]
Zoek en gij zult vinden
De manier van spoken zoeken is simpel en leuk verzonnen. Je pakt je PKE-meter en je zult zo de omgeving moeten scannen. De meter zal aanslaan als een spook in de buurt is. Zodra je het spook hebt gevonden, ga je het gevecht aan door met je Proton Beam het spook te vermoeien en uiteindelijk met je val te vangen, om zo de omgeving spookvrij te maken.

De game zal de mogelijkheid bieden om de omgeving op grote schaal kapot te maken, mede dankzij een krachtige physics engine. Zo zul je met je Proton Beam grote gaten in de muren maken en ramen doen springen. De spoken zullen meubilair naar je toe smijten, variërend van tafels, banken en boeken tot wandlampen en nog veel meer. Tegen deze meubilaire aanvallen kun je je gelukkig wel verdedigen met een goed gemikt schot tegen het richting je hoofd suizende kamerstuk.

Co-op!
Als het je teveel wordt om in je eentje spoken te jagen, komt er ook de mogelijkheid om samen met een makker online of offline co-op te spelen. Het is nog niet bekend of de game ook een online modus heeft waarmee je tegen elkaar iets kan doen, maar co-op is in elk geval al een begin. Soms zal het misschien wel nodig zijn om een maat van je in te schakelen, want er zijn beelden te zien waar de grote Marshmellow Man zijn capriolen uithaalt in de stad.

Nostalgie
Als de titel van het tweede kopje je helemaal niets zegt, is Ghostbusters: The Video Game misschien niet echt een game voor je. Voor de meeste gamers zal deze game de nostalgieklieren flink kietelen en menig fan heeft al natte dromen over deze game gehad. Ik denk dat een aantal van ons wel een keer een Ghostbuster heeft gespeeld met zijn vriendjes op het schoolplein, geheel in stijl met een overvolle rugzak die het Proton Pack moesten voorstellen en een SuperSoaker die de Raygun moest uitbeelden.

Voor alle anderen wordt Ghostbusters: The Video Game gewoon een hele leuke third-person game, waarbij je met een grappig script, prima graphics en innovatieve spoken je tijd kunt volmaken. Want laten we eerlijk zijn, heb je nooit eens een keer een spook willen vangen?

Ghostbusters: The Video Game verschijnt 19 juni voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

  1.   
    /DareDevil's avatar

    Ik hoop echt dat het iets wordt 😆

  2.   
    Justdoit's avatar

    Deze komt in mn lijstje!! (H)