2009 Fast Forward: Resident Evil 5


Het is alweer vier jaar geleden dat Resident Evil 5 werd aangekondigd door ontwikkelaar Capcom. Destijds waren de graphics die getoond werden ongekend, waardoor de lat vanaf de eerste minuut al hoog ligt. Is Resident Evil 5 in staat de hooggespannen verwachtingen klaar te maken?

Samen onderweg
Resident Evil 5 gaat verder waar deel vier ophield. Dit keer kruipt de speler in de huid van Chris Redfield in een verhaal dat zich tien jaar na de eerste Resident Evil afspeelt. Chris is een lid van Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA), en wordt op pad gestuurd een ongeluk te onderzoeken in een klein gehucht in de woestijn. Dit zal in Afrika zijn, waar een gevaarlijk virus zich aan het verspreiden is. Toevallig zijn er ook doorgedraaide mutanten en ander tuig aanwezig die vanuit het niets jou dood willen zien. Een ideale setting dus om de rillingen over je rug te laten lopen.

In de game wordt je geholpen door Sheva Alomar, een vrouw die lid is van de BSAA in West-Afrika. Ze zal zich vooral bezighouden met het vergaren van munitie en het opzetten van vallen, terwijl ze zich ook weer in moeilijkheden werkt waarbij jij haar moet helpen. Dit resulteert een fraaie co-op ervaring. Zij wordt in de single-player modus gestuurd door AI, terwijl op ieder moment een vriend op de bank neer kan ploffen om de controller te pakken en in de schoenen te kruipen van deze dame. Mocht je geen vrienden hebben dan kan je altijd nog online co-op doen; het werkt hetzelfde en waarschijnlijk is er voice-chat aanwezig.

[SCREENSHOTS]
Flashback
Chris zal op dezelfde manier bestuurd worden als Leon in Resident Evil 4: in de derde persoon (over de schouder meekijkend). Helaas is strafen (het opzij lopen) nog steeds niet aanwezig, hoewel er wel twee nieuwe toevoegingen zijn. De eerste is een nieuw coversysteem waarbij je achter muurtjes en hoekjes kan schuilen waarna je een salvo af kan vuren zonder te kijken a la Gears of War. De tweede toevoeging is een systeem middels de rechter analoge stick waarbij je vliegende voorwerpen kan ontwijken door de stick te bewegen.

Resident Evil 5 zal een aantal flashbacks bezitten waarbij de speler een tijdje terug in de tijd gaat. Het doel hiervan is opheldering geven over een aantal zaken in het verhaal, een aantal , die al lopen vanaf eerdere delen. Dit zorgt ervoor dat veel bekende doch vage personages een flink stuk duidelijker worden, zoals de officiële introductie van Ozwell E. Spencer, eén van de meest belangrijke en mysterieuze side-characters uit de game. Deze man is de oprichter en eigenaar van de Umbrella Corporation, een ‘apotheek’ die handelt in bio-organische wapens.

Voorlopige conclusie
Al met al lijkt het flink smullen te worden voor de doorgewinterde Resident Evil fan. Ondanks dat het vierde deel alweer een flinke tijd geleden is, lijkt het toch het wachten waard te zijn geweest. Niet heel lang geleden is de demo van Resident Evil 5 verschenen, waarbij je alvast zelf een vroeg oordeel kan vellen.

Gelukkig hoeven we niet heel erg veel geduld te hebben totdat we deze game kunnen spelen: Resident Evil 5 verschijnt namelijk op 13 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Kga deze game zeker weten halen 😀

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik heb geen oud die Hard Resident Evil fan dus daarom deze vraag. Is Wesker nu een bad guy? Want ik weet wel ik heb de allereerste RE game gespeeld PS1 en daar was ie een Ok gast.

 3.   
  Tha Saint's avatar

  Ik ook maar het duurt zo lang 😥

 4.   
  Wouter's avatar

  Resident Evil is niet echt mijn game. Ik heb de demo even gespeeld, maar nadat ik me omdraaide en zag dat een enorme dikke gast met allemaal houten pinnen in zijn armen en hoofd stond, met een enorme hakbijl in zijn hand, was het eerste wat ik deed: start + quit game. Horror is niet echt mijn ding, maar ik moet zeggen dat de game er toch prachtig uitzag. Verder vond ik de besturing ook een beetje irritant werken. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dat niet gewend ben. 🙂

 5.   
  martyntjee's avatar

  Cabooter schreef, "Resident Evil is niet echt mijn game. Ik heb de demo even gespeeld, maar nadat ik me omdraaide en zag dat een enorme dikke gast met allemaal houten pinnen in zijn armen en hoofd stond, met een enorme hakbijl in zijn hand, was het eerste wat ik deed: start + quit game. Horror is niet echt mijn ding, maar ik moet zeggen dat de game er toch prachtig uitzag. Verder vond ik de besturing ook een beetje irritant werken. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dat niet gewend ben. 🙂 "

  zo zal ik waarschijnlijk ook reageren 😛 heb echt ene zwak op horror genre zowel films als games dus dit is niks voor mij 😆

 6.   
  PaNNa's avatar

  Ik vond de demo goed, 13 maart sta ik als eerste voor de winkel. 😀

 7.   
  ckerigon's avatar

  Kdenk zelf dat RE5 de besturing beter went als je deel 4 even speelt 😛

 8.   
  Chikin's avatar

  Deze ga ik echt wel halen ik vond RE 4 al onwijs tof ik heb die spel al 18x uitgespeelt lolz 😆