PlayStation 2 rondt de kaap van 50 miljoen exemplaren in Noord-Amerika

De verkoop van de PlayStation 3 mag dan wel wat minder zijn dan verwacht, gelukkig kan Sony nog altijd rekenen op hun andere spelconsoles. Vandaag heeft men bekendgemaakt dat de PlayStation 2 inmiddels 50 miljoen exemplaren heeft verkocht in Noord-Amerika. Blijkbaar heeft niet iedereen zin om zijn oude PlayStation te vervangen door de PlayStation 3.

Het ziet er ook niet naar uit dat de PlayStation 2 binnenkort afgeschreven zal zijn, want het heeft nog verschillende interessante games op stapel staan, zoals Tomb Raider Underworld, twee nieuwe Guitar Hero’s en Ghostbusters: The Video Game.

John Koller, hoofd van de SCEA hardware marketingdivisie:

    “We don’t intend on discarding the system anytime soon.”

Waarschijnlijk zal Sony met de software-emulator die de backwards compatibility van de PlayStation 3 activeert zodat je er oude PlayStation 2-games op kunt spelen over de brug moeten komen, maar dit blijft nog altijd een (hardnekkig) gerucht.

  1.   
    WhySoSerious?'s avatar

    De playstation 2 is en blijft gewoon een goede console… πŸ˜€

  2.   
    Ika Q's avatar

    Waarschijnlijk zal Sony met de software-emulator die de backwards compatibility van de PlayStation 3 activeert zodat je er oude PlayStation 2-games op kunt spelen over de brug moeten komen

    Hopelijk gaat Sony dit ook echt doen. Dat kan het verkoop van de PS3 enorm verhogen. Ikzelf heb een kast vol PS2 games die ik niet zomaar weg doe, en ik heb al weinig ruimte πŸ™

  3.   
    Umbra's avatar

    Ika Q schreef, "Hopelijk gaat Sony dit ook echt doen. Dat kan het verkoop van de PS3 enorm verhogen. Ikzelf heb een kast vol PS2 games die ik niet zomaar weg doe, en ik heb al weinig ruimte πŸ™ "

    Je bent niet de enige die daarop hoopt, getuige daarvan zijn vrij veel mensen die hun oude console niet willen wegdoen, omdat ze er anders die oudere games voor de PS2 niet meer kunnen spelen.

    Ik snap nog altijd niet waarom Sony dit niet gewoon van bij de start heeft geΓ―mplementeerd want het zou de verkoop een goede boost kunnen geven.

  4.   
    RinusReetRidder's avatar

    Bij de start hadden ze dit wel in de PS3 zitten maar toen hebben ze goedkopere modellen gemaakt zonder die backwards compatibility om dus een goedkopere PS3 te produceren die voor minder in de winkels kan liggen.

  5.   
    MauriceV's avatar

    Alleen al in Noord-Amerika, maar de Playstation 2 blijft een goede console, ook al speel ik er niet meer zo vaak/niet op. πŸ˜‰

  6.   
    nanathan's avatar

    PS2 is een meer de degelijke console, enkel online is ie niet zo sterk.

    ik geef de PS2 zeker nog 3 jaar

  7.   
    Garuda's avatar

    heb gewoon de 60 GB verzie zit nu ff killzone1 te doen om al helemaal in de vibe te zitten Voor deeltje 2 πŸ˜†

  8.   
    Maotes's avatar

    Mooizo! Ik heb zelf een Playstation 2 en ga hem nog even niet vervangen. πŸ™‚

  9.   
    nickykolkie's avatar

    ”jemoeder14″ schreef, "De playstation 2 is en blijft gewoon een goede console… πŸ˜€ "

    jah πŸ˜›

  10.   
    Mmore's avatar

    De PlayStation2 was bijna perfect. Vooral de controller en de vormgeving van de console waren subliem. Alleen op het gebied van netwerken liep de PS2 achter, alhoewel er op dat moment geen console was die dit wel goed ondersteunde.

    Als je niet van plan bent de nieuwste games te spelen en online te willen gaan, kan je nog steeds het best de PS2 kopen. Scheelt je aardig wat geld. πŸ™‚

  11.   
    craz's avatar

    nanathan schreef, "PS2 is een meer de degelijke console, enkel online is ie niet zo sterk.

    ik geef de PS2 zeker nog 3 jaar"

    Ik geef hem ongeveer 2 jaar.
    Want ik denk dat drie jaar overdreven is, want de ps3 en de xbox 360 hebben dan een lage prijs dus dan hebben de meeste al een van de twee consoles grkocht denk ik dan. πŸ™‚

  12.   
    FlameZ's avatar

    Wat een hoop zeg! Ik game ook het liefst op de PS2.

  13.   
    4353245's avatar

    Waarschijnlijk zal Sony met de software-emulator die de backwards compatibility van de PlayStation 3 activeert zodat je er oude PlayStation 2-games op kunt spelen over de brug moeten komen

    Betekent dit dat er in een firmware een update komt waardoor je PS2 games kan spelen of zit de truc hem dan in een chip die in de PS3 wordt ingebouwd?

  14.   
    Jadaaaagggg's avatar

    ”kolkie95″ schreef, "[quote=”jemoeder14″]De playstation 2 is en blijft gewoon een goede console… πŸ˜€ "

    jah πŸ˜› [/quote]

    wat dacht je van de beste πŸ˜›