Wii Music in de klaslokalen?

Een spelconsole in de klaslokalen? Het is niet onmogelijk, zoals nu blijkt. Nintendo heeft namelijk een deal gesloten met de MENC (The National Association for Musical Education) om in 51 staten in Amerika leraren te helpen met het invoegen van Wii Music in de lessen. Dit is niet zomaar gedaan om de kinderen een extra verzetje te geven, maar om hen te helpen zaken als ritme, tempo en de structuur van een lied goed onder de knie te krijgen.

Helen Krofchick, muzieklerares aan de Doby’s Mill Elementary School in Lugoff, South Carolina, zei hierover het volgende:

  “Wii Music has brought a renewed excitement to music class for students, myself and even some of the classroom teachers. I love how many music standards can be covered in such a short time. Students also have to use language skills, spatial awareness and hand-eye coordination.”

Als het in Amerika van de grond komt, is het niet ondenkbaar dat dit ook in andere landen zal worden ingevoerd. Zie je jezelf al als een rockster met als achtergrond een imposant klaslokaal?


In Wii Music bestuur je met de Nunchuck, Wiimote en eventueel ook het Balance Board een zes-persoons band. In de singleplayer mode is het mogelijk om de hele band aan te sturen, of laat de computer een deel voor zijn rekening nemen. Daarnaast bevat de game een multiplayer voor vier spelers, wat natuurlijk de grootste trekspleister is van deze game. In totaal zul je veertig instrumenten tot je beschikking hebben om een lekker swingend nummertje te spelen.

Wil je meer weten over Wii Music? Lees dan ook eens onze muzikale review.

Wii Music verschijnt eind dit jaar voor de Wii.

 1.   
  nanathan's avatar

  Dat heeft nintendo weer eens goed gezien.
  Marketing op topniveau.

 2.   
  ckerigon's avatar

  dit had ik dus niet echt verwacht..

 3.   
  i7 Grendel's avatar

  Bij ons op school staat in het muzieklokaal een 360 met Guitar Hero! Maar ik blijf het opmerkelijk vinden dat ons schoolgeld (en belastingscenten natuurlijk) daarin opgaat.

 4.   
  Umbra's avatar

  ”Grendel 65″ schreef, "Bij ons op school staat in het muzieklokaal een 360 met Guitar Hero! Maar ik blijf het opmerkelijk vinden dat ons schoolgeld (en belastingscenten natuurlijk) daarin opgaat."

  Het kan natuurlijk wel positief zijn, want (m)eerdere studies hebben al aangetoond dat gamen de hand-oogcoördinatie verbetert, de reactiesnelheid verhoogt en ook dat jongeren dankzij het gamen een aardig woordje Engels spreken (tenzij alles in het Nederlands wordt gedubd zoals bij Need for Speed en Harry Potter).

  Het hangt er van af wat de scholen dan ook met de Wii Music zullen doen.

 5.   
  Mmore's avatar

  Wat Umbra zegt + Deze games zorgen ervoor dat jongere veel sneller geïnteresseerd raken in bijvoorbeeld rock & gitaar spelen (Guitar Hero). Vooral bij de muzieklessen op school kan dit van positieve invloed zijn.

  Ik zie het al voor me: 30 leerlingen, allemaal achter een eigen TV-scherm, allemaal met een guitar-hero gitaar in de handen.. 😆

 6.   
  M@tthijs's avatar

  dat is wel vet hoor 😛

  OT: goed gezien weer van Nitendo 😉 Niets op de marketing aan te merken, echter wel op de console zelf… 🙄

 7.   
  JonsoN's avatar

  Tegenwoordig probeert Nintendo een held te zijn door mensen te helpen dooor middel van fitness, braintraining, en nu zelfs voor in een klaslokaal.. 😡