Eidos wil nieuwe weg in slaan met Tomb Raider

Hoewel Tomb Raider: Legend nog een behoorlijke hit bleek, blijft Tomb Raider: Underworld, het derde deel van nieuwe trilogie waar Tomb Raider: Anniversary ook deel van uitmaakt, achter in de verkopen, al staat de teller inmiddels op vijftien miljoen. Eidos heeft daarom besloten dat het de franchise wil aanpassen en overweegt onder andere Lara Croft aantrekkelijker te maken voor gamers van het vrouwelijk geslacht. Gamers van het mannelijk geslacht waren kennelijk al tevreden over haar.

Crystal Dynamics heeft zelf ook al besloten meer aandacht aan nieuwe Tomb Raider games te besteden en prompt het team dat aan de game werkt verkleind. 30 mensen heeft naar het schijnt het bedrijf moeten verlaten. Hoe dat de game moet verbeteren, is onbekend.

Tomb Raider: Underworld logo

Als er รฉรฉn ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Lees ook onze avontuurlijke review.

Tomb Raider: Underworld is al enkele weken te koop voor de grote platforms en zal komende week voor de PlayStation 2 verschijnen.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Nou dan weet ik nie hoe ze Lara willen veranderen hoor ๐Ÿ˜• , nu maar hopen dat ze de franchise niet verzieken ๐Ÿ˜‰

  2.   
    7lotus94's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Nou dan weet ik nie hoe ze Lara willen veranderen hoor ๐Ÿ˜• , nu maar hopen dat ze de franchise niet verzieken ๐Ÿ˜‰ "

    precies, ik vind der prima zo ๐Ÿ˜€

  3.   
    Alias's avatar

    Gamers van het mannelijk geslacht waren kennelijk al tevreden over haar.

    Mij hebben ze nooit horen klagen hoor. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜›

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ben benieuwd wat ze gaan doen ik vind het goed zo

  5.   
    Pumbajeffrey's avatar

    We krijgen de volgende keer dus een mannelijke croft

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Pumbajeffrey schreef, "We krijgen de volgende keer dus een mannelijke croft"

    Als dat zo is, dan is de licensie vernaggeld en ga ik nooit meer een tomb raider game spelen ๐Ÿ˜› Maar het kan dan natuurlijk wel de vader zijn van Lara ๐Ÿ˜‰