LittleBigPlanet noteert 1,3 miljoen verkochte exemplaren

Tijdens de Consumer Electronics Show 2009 hield ook Sony een eigen conferentie, waarbij men een aantal positieve cijfers naar buiten kon brengen. Kaz Hirai van Sony liet namelijk weten dat de innovatieve puzzelgame LittleBigPlanet inmiddels de grens van 1,3 miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt. Het aantal zeer fanatieke ontwerpers is vooralsnog beperkt, aangezien er vooralsnog rond de 300.000 user-created levels zijn.

Daarnaast onthulde Hirai dat niet minder dan 17 miljoen gebruikers via het PlayStation Network op internet actief zijn, waarbij er alleen vorige maand al 2,1 miljoen nieuwe gebruikers bijkwamen. Ook met de PlayStation Store gaat het goed, aangezien er al meer dan 330 miljoen downloads zijn genoteerd.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    hijs ook vet. ben nu bij laatste spelmodus daarna ff proberen alles naar 100% te halen

  2.   
    Chriz's avatar

    Dacht dat iedereen zei dat de verkopen zo tegen vielen van LBP.
    Niet dus!!!

  3.   
    DutchFreeze's avatar

    neej joh, dit is dan ook wel de game van 2008 dus dat mag dan ook wel ๐Ÿ˜‰

  4.   
    mrxthereal's avatar

    Jammer dat hij niet op de Xdoos of PC is anders had ik hem ook zeker gehaald. Een exclusive waar de PS3-owners zeker trots op kunnen zijn.

  5.   
    Tha Saint's avatar

    Vind je het gek met die hele hype erom heen ๐Ÿ™„

  6.   
    nanathan's avatar

    mooi zo.
    Maar heel dat gedoe is overhyped

  7.   
    Mattmerize's avatar

    Hype? Ja. Overhyped? Zeker niet. Het is een supergaaf spel dat al m’n verwachtingen heeft overtroffen. Vooral hoe lang je bezig kan zijn met alleen de singleplayer en hoe leuk het bedenken EN maken van een level is.

  8.   
    ps3 gek's avatar

    nanathan schreef, "mooi zo.
    Maar heel dat gedoe is overhyped"

    vind ik ook. Ik heb er echt naar uit gekeken. Vind maar tegenvallen. Het is leuk om een paar levels te maken. Maar de resultaten van een paar dagen knutselen zijn vaak niet geweldig tegenover een “echt” gamelevel. Ik heb een headset en wanneer ik met vrienden online speel, stoort hij helemaal. Op het begin zaten de servers steeds vol, wanneer ik er dan in kwam en online ging spelen, schoot het poppetje van links naar rechts door het level en werd de verbinding met de server weer verbroken. ๐Ÿ˜ณ Maar voor de rest wel een aardig spel. ๐Ÿ˜›

  9.   
    jungler's avatar

    ik ga hem ook kopen ๐Ÿ™‚

  10.   
    RuftBanaan's avatar

    Dat is dus helemaal niks vergeleken bij CoD4. Ik vind hem zeker wel overhyped.

  11.   
    mastertje's avatar

    hoe lang is CoD 4 al te koop? ๐Ÿ™„ dacht rond november 2007 toch ? dus die is er al een jaar lang tegenover een speel van 1 ร  2 maand oud.

  12.   
    6stwb's avatar

    verdiend het zeker!