Eerste benchmarkresultaten GeForce GTX 295

8 januari, dat is de datum waarop de nieuwe GeForcekaarten van NVIDIA moeten verschijnen, te weten de GTX 285 en GTX 295. Samples van de kaart zijn al in omloop en dus duiken er ook al tests op.

Een testteam wist twee van de GTX 295-kaarten te vinden en deed wat we allemaal wel zouden willen: deze kaarten in SLI plaatsen. Uiteraard was de rest van de hardware ook bij: een X58-moederbord en een Core i7 965 Extreme Edition overgeklokt naar 4,2 GHz.

En daar bleef het niet bij: de kaarten werden ook overklokt: geheugen van 575 naar 704 MHz, geheugen van 2,0 GHz naar 2,5 GHz (DDR) en shaders van 1242 MHz naar 1400 MHz. Het resultaat was 32.573 punten in de nieuwste versie van 3D Mark.

Dit is nog geen record: dat staat op een nog hoger geklokte configuratie bestaande uit o.a. 3 GTX 280-kaarten, die overigens met stikstof werden gekoeld. Met wat meer werk zou dat met de GTX 295-kaarten ook zeker mogelijk moeten zijn.

Daarnaast verschijnt binnenkort dus ook de GTX 285, die naar verwachting nog beter over te klokken zal zijn dan de GTX 295.

  1.   
    Bello 2185's avatar

    Jammer dat ik die PC niet voor kerst kreeg. =P

  2.   
    mrxthereal's avatar

    Van wat ik gelezen had was hij ook flink beter dan de HD4870X2. Dat is ook logisch na zo’n lange tijd, en alleen maar mooi want dat is goed voor de concurrentie -> prijzenoorlog !!! 😀

  3.   
    Thazero's avatar

    Ik wacht op de GTX285 😀

    Zijn er al benchmarks bekend? 🙂

  4.   
    DutchFreeze's avatar

    waarom zou je zon meesterkaart nog overclocken eigenlijk 😳

  5.   
    T.Verhoeven's avatar

    DutchFreeze schreef, "waarom zou je zon meesterkaart nog overclocken eigenlijk 😳 "

    Voor in de toekomst ook nog een meesterkaart te hebben?

  6.   
    GraveDevil's avatar

    die overigens met stikstof werden gekoeld.

    Koelt Vapochill niet veel beter? Klik 🙂

  7.   
    Deadly-L's avatar

    THAT sounds sick men :O DAMMNNNN :O Kijk mooi