Harrison wil ongelijk Kotick bewijzen met Ghostbusters

Eerder dit jaar was er al het bericht dat uitgever Atari de game Ghostbusters had overgenomen van Activision. Phil Harrison van Atari heeft in een recent interview laten weten dat hij dolgraag het ongelijk wil bewijzen van Bobby Kotick, de algemeen directeur van Activision die besloot om Ghostbusters van de hand te doen.

Volgens Harrison heeft de game over de bekende spokenjagers zeker potentie om groot te worden, ondanks dat Kotick er anders over dacht. Harrison verklaarde:

  “What Bobby, perhaps unhelpfully said, was that those games were franchises which wouldn’t make $100m of revenue and generate sequels. If that’s his benchmark, then fine – and we’d love to aspire to the same benchmarks. But you know what? I would love to turn Ghostbusters into a $100m franchise, just to prove him wrong.”

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor juni 2009 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  LXZ-76's avatar

  Als dit een eigen verhaal op zich wordt dat los staat van de films. Dan kan het zeker een 100m franchise worden.

 2.   
  ChielB's avatar

  Zoals in de game-omschrijving staat gaat het verhaal verder na de 2e film, dus het zullen nieuwe avonturen zijn met vast en zeker wat bekende tegenstanders. 8)