Halo 3: ODST krijgt zeer diverse personages

Bungie heeft in de persoon van Joseph Staten laten weten dat je teamleden in Halo 3: ODST zeer verschillende persoonlijkheden zullen hebben. Daarnaast krijgen je teamleden ook echte namen, gezichten, enzovoort. Ze zullen dus niet zoals jij als hoofdpersoon, The Rookie, anoniem blijven achter een helm.

Staten verklaarde:

  “The reason we decided to keep the rookie faceless and anonymous is to help smooth these clue-triggered transitions from one ODST to another. The game is designed to put you in the boots of a bunch of fun, memorable characters so you can experience this awesome pocket of Halo fiction from as many points of view as possible.”

In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

 1.   
  Tadao's avatar

  Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

  … net zoals in de goeie anime,black lagoon xD daar is ook al een grote zwarte kerel met voorliefde voor zware wapens xD

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Sorry maar ik vind die nieuwe naam echt kut. Bekt gewoon echt niet lekker.

 3.   
  craz's avatar

  mrxthereal schreef, "Sorry maar ik vind die nieuwe naam echt kut. Bekt gewoon echt niet lekker."

  echt wel 😆

 4.   
  Capp's avatar

  Vet.. die debut trailer was ook heel mooi vond ik 😀

 5.   
  Tadao's avatar

  mrxthereal schreef, "Sorry maar ik vind die nieuwe naam echt kut. Bekt gewoon echt niet lekker."

  idd

 6.   
  /DareDevil's avatar

  mrxthereal schreef, "Sorry maar ik vind die nieuwe naam echt kut. Bekt gewoon echt niet lekker."

  Too Right 😆

 7.   
  RinusReetRidder's avatar

  De Wii was ook niks en Revolution was zoveel beter… alles went vanzelf. 😉

 8.   
  JonsoN's avatar

  Tsuneo schreef, "

  Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter. "

  … net zoals in de goeie anime,black lagoon xD daar is ook al een grote zwarte kerel met voorliefde voor zware wapens xD

  Had je dat laatst ook al niet eens gezegt?.. :L

 9.   
  Tadao's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”Tsuneo” schreef, "

  .."

  … net zoals in de goeie anime,black lagoon xD daar is ook al een grote zwarte kerel met voorliefde voor zware wapens xD "

  Had je dat laatst ook al niet eens gezegt?.. :L

  zo ongeveer xD

 10.   
  Kilerden's avatar

  cool, word weer veel gameplezier 😀

 11.   
  Thieskuhhh's avatar

  Nah vind de naam ook maar crap!

 12.   
  delta62's avatar

  Kilerden_HELL schreef, "cool, word weer veel gameplezier :D"

  eens

 13.   
  Gold_Thunder's avatar

  Echt, de mongool die de naam ODST verkozen heeft boven recon moet opgehangen worden. Wat een klote naam zeg… xD

  Leuk dat ze voor de cliche personages gaan. Hoe vaak heb je al niet een grote neger met dikke wapens gezien. En een klein mannetje met een sluiperig character met de sniper. Het is onorigineel en voor de hand liggend. Ze kunnen beter gewoon master chief erin zetten. Hij is gewoon de shit.