Console-specifieke extra’s voor Resident Evil 5

Vandaag is bekend geworden dat Resident Evil in verschillende varianten op de markt zal komen met onderling verschil tussen de PlayStation 3 en Xbox 360 versie. Capcom heeft namelijk besloten om verschillende extra’s bij te voegen.

De PlayStation 3 versie zal op de markt komen met een Making of-video, volgens Capcom is dit de eerste PS3-game/video Blu-ray disc die op de markt gaat komen. De Xbox 360 versie zal in een metalen box komen met een soundtrack CD getiteld “Biohazard 5 Selection Track” onder de naam “Deluxe Edition.” Deze versie is echter gelimiteerd, terwijl de Making of-video waarschijnlijk een blijvende extra is voor de PlayStation 3.

Verder is ook een “Limited Edition” aangekondigd. Deze versie komt in een nog mooiere box en bevat een 2GB USB stick, een artwork boek van 32 pagina’s en een heuptas zoals die in de game voorkomt. Zie ook het screenshot.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.
[SCREENSHOTS]

 1.   
  gamertje1's avatar

  Nou die limited edition met die stick is wel vet maar wat heb je aan een making of video, ofdat iemand die egt gaat zitten kijken, en wat heb je aan een soudtrack CD net of je die iedere dag luisterd xD

 2.   
  -050- Critical's avatar

  ”gamertje1″ schreef, "Nou die limited edition met die stick is wel vet maar wat heb je aan een making of video, ofdat iemand die egt gaat zitten kijken, en wat heb je aan een soudtrack CD net of je die iedere dag luisterd xD"

  nou ik heb lucky lucky een soundtrack van nbalive weten te bemachtigen. die luister ik dagelijks. 😆

 3.   
  gamertje1's avatar

  )wtw(Critical schreef, "

  ”gamertje1″ schreef, "Nou die limited edition met die stick is wel vet maar wat heb je aan een making of video, ofdat iemand die egt gaat zitten kijken, en wat heb je aan een soudtrack CD net of je die iedere dag luisterd xD"

  nou ik heb lucky lucky een soundtrack van nbalive weten te bemachtigen. die luister ik dagelijks. 😆 "

  Dat is wel ff wat anders he als alleen maar sfeer muziek, dat is waarschijnlijk allemaal rap:P Ik heb bijvoorbeeld een soundtrack CD bij men Guild wars gekrege en heb hem eigenlijk nooit geluisterd, je koopt tog een game om te spele en niet omdat er een of andere soundtrack CD bij zit??

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Cool een nieuw limited Edition ik spaar die ik heb er al wat dus.