Demo Resident Evil 5 pas later voor Europa

Eerder deze maand verscheen al het bericht dat we mogelijk spoedig een aankondiging mogen verwachten van een Resident Evil 5-demo en gister werd dit nog wat extra kracht bijgezet.

Capcom heeft inmiddels gereageerd op de geruchten en de demo van Resident Evil 5 bevestigd. Het minder goede nieuws is echter dat demo op 5 december alleen in Japan zal verschijnen. De Europese demo verschijnt later, al is het nog onduidelijk hoeveel langer wij moeten wachten. In elk geval lijkt het wel een zekerheid dat de demo voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 zal verschijnen.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Xtremie's avatar

  Download ik hem via Japanse PS Store ๐Ÿ˜†

 2.   
  ChielB's avatar

  Voorlopig is voor Japan alleen de Xbox 360-demo bevestigd voor 5 december, dus het blijft nog even afwachten hoe alles verder zal lopen. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  mrxthereal's avatar

  Wat dom zeg, rare jappaners ook.

 4.   
  Slayer61's avatar

  ๐Ÿ˜• Komt er een RE5 demo? ๐Ÿ˜† nou ik hoop datn we niet te lang moeten wachten ๐Ÿ™‚ , want ik ben gek op Resident Evil AKA Biohazard. ๐Ÿ™„

 5.   
  delta62's avatar

  Altijd weer hรจ ๐Ÿ˜ก