Wellicht begin december co-op demo van Resident Evil 5

Eerder deze maand verscheen al het bericht dat we mogelijk spoedig een aankondiging mogen verwachten van een Resident Evil 5-demo en vandaag wordt dit gerucht weer wat kracht bijgezet.

Volgens de laatste editie van het magazine Famitsu zal Capcom op vrijdag 5 december een demo van Resident Evil 5 uitbrengen. De demo zou volgens het bericht ook co-op ondersteunen. Het is nog onduidelijk in welke regio’s en voor welke platformen de demo zal verschijnen.

Het wachten blijft op een reactie van Capcom om te weten of dit gerucht waar is.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Flexican's avatar

  Ze moeten weer RE delen voor de PC uitbrengen:P

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Hier zit ik zeker op te wachten!

 3.   
  TERRORJ's avatar

  Met Sinterklaas nogwel ๐Ÿ˜‰

 4.   
  /DareDevil's avatar

  I love Co-op ๐Ÿ˜† !!!

 5.   
  ckerigon's avatar

  Bommeltje schreef, "I love Co-op ๐Ÿ˜† !!!"

  I Love RE!!