Screenshots uitgebracht van downloadable content Far Cry 2

Eerder vandaag lieten we via dit nieuwsbericht al weten dat er downloadable content (DLC) voor Far Cry 2 aankomt, maar helaas was het toen nog niet bekend hoe de content er precies uit ging zien. Ubisoft heeft hier nu verandering in gebracht door een aantal screenshots uit te geven. Op de screenshots zijn de nieuwe voertuigen en wapens in actie te zien, maar ook kun je al wat van de nieuwe levels bekijken.


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Wouter's avatar

  Damn, die quad is echt dè shit! 😛

 2.   
  DutchFreeze's avatar

  die double barreled shotty vindik wel dik man!
  en die truck en quad zijn ook vet 8)

 3.   
  Koen's avatar

  Ziet er leuk uit, maar ik vind 800 points echt te duur 🙁

 4.   
  Alias's avatar

  Damn, die sawnoff shotgun ziet er mooi uit. 8) Komop Ubi breng het ook naar de pc.

 5.   
  Tadao's avatar

  die eerste lijktme nogal flut… en voor pc kanje die content wss wel gratis vinde door mod ofzo

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wow dus daar ga ik mijn hele tientje insteken 😳 Pfff Moelijke beslising effe denken hoor want voor dat tientje kan ik me ook helemaal lam zuipen in de kroeg! 😆 😆

 7.   
  Uchiha linkz's avatar

  Geld dit ook voor de PC? 😀

 8.   
  nickykolkie's avatar

  ohh die ga ik zeker downloaden

 9.   
  brotherNL's avatar

  weet je hoe vet een silenced shotgun 😉

 10.   
  -050- Critical's avatar

  crossbow FTW!!!

 11.   
  Sarge's avatar

  Ziet er allemaal vet uit !!! :D, met hoeveel km² zou het uitbreiden? Komt het ook uit voor de pc? 🙁

 12.   
  Tadao's avatar

  TimEWasteR schreef, "Ziet er allemaal vet uit !!! :D, met hoeveel km² zou het uitbreiden? Komt het ook uit voor de pc? 🙁 "

  nee,t is content waarvoor je moet betalen,dus ik betwijfel t

 13.   
  j0rntjuh's avatar

  MOet je die gewoon downloaden op via iets of niet

 14.   
  Master dangerous's avatar

  Ik wil hem ook maar ik heb de pc versie 😥
  Kom op ubisoft naar de PC!!! PLZ 8)