Far Cry 2 was ook gepland voor PSP en Wii

Dat Far Cry 2 uitgebracht is op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, is een feit. Maar dat de game eigenlijk ook bedoeld was voor PSP en Wii was tot nu toe nog niet bekend. De website Vicarious Games kwam er na het bestuderen van de cv van Philippe Baude – lead game designer bij Ubisoft – achter dat de versies voor de twee laatst genoemde platforms gecanceld zijn.

Op de cv van Baude is te vinden dat het project gestart is in december 2006 (zowel voor de PSP als de Wii), maar al beëindigd werd in januari 2007. Wat precies de reden is geweest, is niet duidelijk. Vicarious Games speculeert daarom wat het geweest zou kunnen zijn:

“We believe that the lack of juice of the PSP and Wii probably made Ubisoft reconsider their decision and the game was scrapped eventually. This however may not be the case with the Vita and Wii U whose technical specs have wowed most developers, so we might just see a port of Far Cry 3 on these set of consoles.”

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Voor de psp vind ik dat helemaal niet erg, zekker omdat er maar een analog stick erop zit, en shooters op de psp vind ik zoiezo erg slecht. Maar ik hoop dat er in de toekomst zekker een Vita Far Cry titel komt. Zekker omdat de handheld een 2e analog stick en ps3 graphics heeft. 8)

 2.   
  PixelShooter's avatar

  …so we might just see a port of Far Cry 3 on these set of consoles…

 3.   
  Kpyne's avatar

  PixelShooter schreef, "…so we might just see a port of Far Cry 3 on these set of consoles…"

  😀

 4.   
  xizaaR's avatar

  Ik vraag me serieus af of shooters wel werken op handhelds:S