Far Cry 2 krijgt deze maand nog een Classic- en Platinum-versie

Ubisoft heeft aangekondigd dat de consoleversies van Far Cry 2 vanaf deze maand goedkoper zullen worden. Dit komt doordat de Xbox 360- en de PlayStation 3-versie van het spel in de Classic- en Platinum-serie opgenomen worden. Deze goedkopere versies zullen vanaf 26 juni voor €29,99 in de winkel liggen.


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Dy-88's avatar

  hoeft niet. omdat er vele zijn die de game niet meer leuk vinden

 2.   
  Vinstaro's avatar

  Het spreekt mij niet zo aan mar dat komt omdat ik meer Third Person en Strategie gamer ben!

 3.   
  Object's avatar

  Ik vind die classic-doosjes lelijk, doe mij maar de originele.

 4.   
  nanathan's avatar

  Goede game maar online suckte het puntensysteem wel eens. Khoop dat dit gefixt is dan speel ik hem ook nog eens.

 5.   
  X-doos's avatar

  Object schreef, "Ik vind die classic-doosjes lelijk, doe mij maar de originele."

  Gaat het niet om het spel? Het wordt alleen maar goedkoper, en dat is juist een voordeel! Je koopt een game toch niet om het doosje?

 6.   
  ps3 gek's avatar

  Misschien dat ik hem dan nog wel ga halen… 😳

 7.   
  Aftermath's avatar

  XD-oos schreef, "

  ”Object” schreef, "Ik vind die classic-doosjes lelijk, doe mij maar de originele."

  Gaat het niet om het spel? Het wordt alleen maar goedkoper, en dat is juist een voordeel! Je koopt een game toch niet om het doosje?"

  Ik wel ik spaar de doosjes en gooi de dvd’s/ cd’s weg! 😳