Epic werkt aan trage online matchmaking Gears of War 2

Gears of War 2 is alweer een ruime week te spelen en de game kent al een zeer grote groep fans, die wellicht net zo enthousiast over de game zijn als Remco was in onze review. Toch zijn er ook enkele kritische noten omtrent de game, zoals de lange wachttijd die sommige gamers ervaren bij het starten van een online spel.

Epic heeft vandaag via het officiële forum laten weten dat het werken aan een fix voor de trage online matchmaking de hoogste prioriteit heeft momenteel. Het is volgens senior producer Ron Fergusson een gecompliceerd probleem, maar men werkt goed samen met Microsoft om zo spoedig mogelijk een concrete oplossing uit te kunnen brengen.


Gears of War 2 is het vervolg op de Xbox 360-topper uit 2006, die eind 2007 ook voor de PC-verscheen. Deze tweede game uit de trilogie wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 3.5, waarmee we nog mooiere graphics mogen verwachten. Daarnaast bevat de game vier nieuwe wapens, extra melee moves en is het mogelijk om luchtvoertuigen te besturen. Ook de speelduur van de game wordt door Epic aangepakt, want de game zal een dubbele speelduur krijgen vergeleken met het origineel.

Lees meer over Gears of War 2 in onze knallende review!

Gears of War 2 is reeds verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Tom's avatar

  Mij dankt Epic. 🙂

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Kan gebeuren gelukkig lossen ze het wel meteen op

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  raar want deel 1 was wel gelijk goed toch ?

 4.   
  Neolite's avatar

  GN-Surinamer schreef, "raar want deel 1 was wel gelijk goed toch ?"

  mischien iets meer spelers deze keer, en bij deel 1 was er het grote probleem dat de host veel voordeel had met de shotgun. 😉

 5.   
  calkie's avatar

  laat ze het lag(of hoe schrijf je dat) probleem en sat je niemand kan kicken in een privat game ook direkt oplossen dan wil ik het spel wel weer een 2de kans geven

 6.   
  delta62's avatar

  Dat is inderdaad echt klote! Thanks Epic, want dit vond ik het enige minpunt aan deze geweldige game!

 7.   
  Headdy NL's avatar

  Kom op jongens ! Dit hoort vanaf het begin al goed te werken!

  Marja, ik ben wel diep gelukkig dat ze er alsnog iets aan doen.

 8.   
  PicanteSemmy's avatar

  En da moete ze doen want da duurt soms echt mega lang