Halo 3: Recon krijgt flashbacks en een open wereld

Via de nieuwste editie van GameInformer duikt er vandaag weer wat meer informatie op omtrent Halo 3: Recon, de standalone uitbreiding op Halo 3 die onlangs werd aangekondigd.

In Halo 3: Recon stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van één van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.


In Halo 3: Recon stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen.

Halo 3: Recon verschijnt in de herfst van 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Leuk, maar waarneer komt Halo 3 eigenlijk op de pc?? 😕

  2.   
    Sembag9's avatar

    yes kan niet meer wachten! 8)

  3.   
    joramovic's avatar

    klinkt wel goed, ik hoop dat ik tegen dan genoeg geld heb

  4.   
    Flexican's avatar

    Veel commotie over HALO 3. Maar k wil nieuws dat die voor de PC gaat verschijnen 😥

  5.   
    craz's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Leuk, maar waarneer komt Halo 3 eigenlijk op de pc?? 😕 "

    halo 3 komt nooit voor de pc door piraterij 😡

  6.   
    GraveDevil's avatar

    Door piraterij is gelul, op de consoles gebeurdt het gewoon even hard, maar omdat dat moeilijker is, hoor je niemand er over.

    Flexican schreef, "Veel commotie over HALO 3. Maar k wil nieuws dat die voor de PC gaat verschijnen 😥 "

    Tja.. Dat wilt elke pc gamer wel, maar dat gaat er waarschijnlijk niet komen…

  7.   
    LXZ-76's avatar

    GraveDevil schreef, "Door piraterij is gelul, op de consoles gebeurdt het gewoon even hard, maar omdat dat moeilijker is, hoor je niemand er over.
    "

    Je ontkracht net je eigen argument. Omdat het op de xbox360 moeilijker is, is er dus minder piraterij dan op de pc. Waardoor ze dus meer winst maken aan de game als ze hem alleen op console zouden uitbrengen.

    Dus kan je dan net zo goed zeggen door piraterij komt hij niet op de pc.

  8.   
    OkkieBOOMER's avatar

    Het is wel een fantastisch idee! kan niet wachten, maar Bungie is ook bezig met Halo 3 voor de PC. DrukDrukDruk…!!