GTA IV en LittleBigPlanet goed voor PS3 in Japan

De recente release van Grand Theft Auto IV in Japan heeft, samen met het eveneens onlangs verschenen LittleBigPlanet, de verkoopcijfers van de PlayStation 3 flink omhoog geholpen. De PlayStation 3-versie van GTA IV werd in Japan 133 duizend keer verkocht, bijna 100 duizend keer meer dan de Xbox 360-versie. LittleBigPlanet deed het met 52 duizend verkochte exemplaren ook zeer goed.

Beide games hebben ook het aantal verkochte PlayStation 3 consoles een impuls gegeven, want in de afgelopen week ging de machine van Sony bijna 40 duizend keer over de toonbank. Hiermee was de PS3 in รฉรฉn klap weer de best verkopende console in Japan deze week.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

 1.   
  plesticmen's avatar

  Waar GTA wel niet goed voor is ๐Ÿ˜›

 2.   
  Chriz's avatar

  En LBP natuurlijk!!! ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Dit gaat de goede kant weer op ๐Ÿ™‚ .

 4.   
  Kunfu's avatar

  De PlayStation 3-versie van GTA IV werd in Japan 133 duizend keer verkocht, bijna 100 duizend keer meer dan de Xbox 360-versie.

  Xbox versie nog geen 2 keer verkocht ? ๐Ÿ˜€

 5.   
  Dy-88's avatar

  PS3 is back baby! ๐Ÿ˜†

 6.   
  Rickass93's avatar

  Zo dan! PS3 doet het weer goed!

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Als het zo goed gaat zouden ze van de 2 spellen een Combi pack kunnen maken ๐Ÿ™‚

 8.   
  Machtaman's avatar

  nee hebben we weer die jappen online bij gta 4 vin ik zo irri

 9.   
  Mattmerize's avatar

  Achja zolang het niet kritisch laag wordt maken de verkoopcijfers mij niet zoveel uit. Wel leuk om te weten dat steeds meer mensen de PS3 leuk vinden (beetje tegenstrijdig ik weet het).