Demo Banjo Kazooie: Nuts & Bolts op Xbox Live

Met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts blaast ontwikkelaar Rare de serie weer nieuw leven in. Volgens lead programmer Salvatore Fileccia is deze game een “nieuw concept” op het gebied van games. Niet alleen gaan we traditioneel platformen, maar we kunnen juist een frisse mix verwachten van zowel platformen als puzzelen en ontwerpen van user-generated content.

Om eens een voorproefje te krijgen van deze frisse mix kunnen liefhebbers nu de demo van Nuts & Bolts downloaden van Xbox Live. De demo is 1,07GB groot en te downloaden via de bekende Marketplace.


Het verhaal dat Banjo Kazooie: Nuts & Bolts ondersteunt staat bol van de zelfspot: LOG, Lord of Games, heeft genoeg van het gesteggel tussen de heks Grunty en Banjo. Dit keer wil Grunty op Spiral Mountain, waar Banjo woont, talloze winkelcentra en hotels bouwen, terwijl brave beer Banjo het bij pure natuur wil houden. LOG start een competitie: wie de hoogste scores haalt bij de uitdagingen in zijn zelfgeknutselde gamewerelden. Wie wint mag het gebied hebben, wie verliest moet werken in zijn gamefabriek. De gamewerelden zien er echt geknutseld uit, met apart gebruik van materialen en gaten in de grond. Er is duidelijk veel tijd in deze stijl gaan zitten en het geeft deze game een unieke sfeer en uitstraling.

De uitdagingen vormen het hart van het spel. In iedere wereld, die je bereikt via de charmante hub-wereld, heb je wel een uitdaging of twee. Bij deze uitdagingen komt de meest opvallende toevoeging aan het Banjo-universum om de hoek kijken: voertuigen. In alle soorten en maten, allemaal gemaakt van losse onderdelen die je aan elkaar schroeft. De uitdagingen zijn zeer gevarieerd en zijn ieder een puzzel op zich.

De Replay’s van de twintig beste scores op iedere challenge worden online gezet, zodat iedereen kan zien hoe de hoogste scores zijn gehaald. Het aantal verschillende challenges belooft groot te worden, en ieder zeer verschillend. Dan is er ook nog een multiplayermode met 22 modes, van racen tot Capture the Flag. Je kan de voertuigen die je online tegenkomt meteen overnemen, maar als je jouw voertuig wil beschermen kan dat. Als je Grunty verslagen hebt, valt er dus nog genoeg te ondernemen in Banjoland!

Wil je meer weten over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts? Lees dan zeker eens onze uitgebreide preview!

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts zal op 14 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ben nog steeds de eerste banjo kazooie aant spelen met een nintendo 64 emulator 😛

 2.   
  SkullCrusher's avatar

  mijn hele familie is fan van banjo kazooie.
  Ik speelde m nog op de nintendo 64.

 3.   
  Darkknight's avatar

  oke effe downloade dan maar deze game word top 😀

 4.   
  Ariose's avatar

  De demo kon me jammer genoeg niet boeien. De cutscene waren best wel saai. En de controls zijn ook best wennen. Maar dit neemt niet weg dat dit een erg vrolijke game word, die denk ik een budgetprijs. Misschien zelf fullprice wel waard is.

 5.   
  Koen's avatar

  Niks voor mij. Stopte al na 1 minuut spelen.