Banjo Kazooie: Nuts & Bolts DLC verschijnt 7 april

Met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts blaast ontwikkelaar Rare de serie weer nieuw leven in. Een frisse mix van zowel platformen als puzzelen en ontwerpen van user-generated content moet de game aantrekkelijk maken voor een groot publiek.

Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat de downloadable content (DLC) genaamd L.O.G.’s Lost Challenges op 7 april zal verschijnen. Het pakket bevat twaalf nieuwe uitdagingen, zeven nieuwe multiplayer games en 250 extra Gamer points om te verdienen. De DLC is straks voor 400 Microsoft Points te downloaden.


Het verhaal dat Banjo Kazooie: Nuts & Bolts ondersteunt staat bol van de zelfspot: LOG, Lord of Games, heeft genoeg van het gesteggel tussen de heks Grunty en Banjo. Dit keer wil Grunty op Spiral Mountain, waar Banjo woont, talloze winkelcentra en hotels bouwen, terwijl brave beer Banjo het bij pure natuur wil houden. LOG start een competitie: wie de hoogste scores haalt bij de uitdagingen in zijn zelfgeknutselde gamewerelden. Wie wint mag het gebied hebben, wie verliest moet werken in zijn gamefabriek. De gamewerelden zien er echt geknutseld uit, met apart gebruik van materialen en gaten in de grond. Er is duidelijk veel tijd in deze stijl gaan zitten en het geeft deze game een unieke sfeer en uitstraling.

De uitdagingen vormen het hart van het spel. In iedere wereld, die je bereikt via de charmante hub-wereld, heb je wel een uitdaging of twee. Bij deze uitdagingen komt de meest opvallende toevoeging aan het Banjo-universum om de hoek kijken: voertuigen. In alle soorten en maten, allemaal gemaakt van losse onderdelen die je aan elkaar schroeft. De uitdagingen zijn zeer gevarieerd en zijn ieder een puzzel op zich.

De Replay’s van de twintig beste scores op iedere challenge worden online gezet, zodat iedereen kan zien hoe de hoogste scores zijn gehaald. Het aantal verschillende challenges belooft groot te worden, en ieder zeer verschillend. Dan is er ook nog een multiplayermode met 22 modes, van racen tot Capture the Flag. Je kan de voertuigen die je online tegenkomt meteen overnemen, maar als je jouw voertuig wil beschermen kan dat. Als je Grunty verslagen hebt, valt er dus nog genoeg te ondernemen in Banjoland!

Wil je meer weten over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts? Lees dan zeker eens onze uitgebreide review!

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts is verschenen voor de Xbox 360.

  1.   
    /DareDevil's avatar

    Leip als ik hem heb uitgespeeld ga ik deze meteen halen
    😆