Demo Banjo Kazooie: Nuts & Bolts in aantocht

Met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts blaast ontwikkelaar Rare de serie weer nieuw leven in. Volgens lead programmer Salvatore Fileccia is deze game een “nieuw concept” op het gebied van games. Niet alleen gaan we traditioneel platformen, maar we kunnen juist een frisse mix verwachten van zowel platformen als puzzelen en ontwerpen van user-generated content.

Vandaag is er goed nieuws te melden, want volgens een post op het officiële forum kunnen we namelijk binnenkort een demo verwachten van Nuts & Bolts. Dit maakte een gamer op uit een pagina op de Xbox Live Marketplace, waar kort verwezen werd naar een demo die “spoedig” zou verschijnen.

Met nog slechts enkele weken te gaan tot de release is een demo zeker welkom…


Het verhaal dat Banjo Kazooie: Nuts & Bolts ondersteunt staat bol van de zelfspot: LOG, Lord of Games, heeft genoeg van het gesteggel tussen de heks Grunty en Banjo. Dit keer wil Grunty op Spiral Mountain, waar Banjo woont, talloze winkelcentra en hotels bouwen, terwijl brave beer Banjo het bij pure natuur wil houden. LOG start een competitie: wie de hoogste scores haalt bij de uitdagingen in zijn zelfgeknutselde gamewerelden. Wie wint mag het gebied hebben, wie verliest moet werken in zijn gamefabriek. De gamewerelden zien er echt geknutseld uit, met apart gebruik van materialen en gaten in de grond. Er is duidelijk veel tijd in deze stijl gaan zitten en het geeft deze game een unieke sfeer en uitstraling.

De uitdagingen vormen het hart van het spel. In iedere wereld, die je bereikt via de charmante hub-wereld, heb je wel een uitdaging of twee. Bij deze uitdagingen komt de meest opvallende toevoeging aan het Banjo-universum om de hoek kijken: voertuigen. In alle soorten en maten, allemaal gemaakt van losse onderdelen die je aan elkaar schroeft. De uitdagingen zijn zeer gevarieerd en zijn ieder een puzzel op zich.

De Replay’s van de twintig beste scores op iedere challenge worden online gezet, zodat iedereen kan zien hoe de hoogste scores zijn gehaald. Het aantal verschillende challenges belooft groot te worden, en ieder zeer verschillend. Dan is er ook nog een multiplayermode met 22 modes, van racen tot Capture the Flag. Je kan de voertuigen die je online tegenkomt meteen overnemen, maar als je jouw voertuig wil beschermen kan dat. Als je Grunty verslagen hebt, valt er dus nog genoeg te ondernemen in Banjoland!

Wil je meer weten over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts? Lees dan zeker eens onze uitgebreide preview!

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts zal op 14 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Ariose's avatar

  Ik denk dat veel mensen nog twijfelen of Rare de goede weg is ingeschoten. Ik hoop dus dat deze demo veel twijfels wegneemt. En dat deze game een succes word. 🙂

 2.   
  Darkknight's avatar

  w00t w00t!!

 3.   
  delta62's avatar

  Dat is leuk!