Ubisoft: Far Cry 2 map editor zorgt voor duizenden nieuwe levels

Nog heel even geduld en dan ligt de langverwachte shooter Far Cry 2 in de winkels. Een grote feature is de map editor en deze moet volgens multiplayer producer Richard Gaetan werkelijk voor “duizenden nieuwe levels” gaan zorgen na de launch. Vooral de mogelijkheden en de toegankelijkheid van de editor zijn ongekend volgens Gaetan. Hij verklaarde:

  “It was always big. For us, we have three games in one. We have single-player, which is huge. Then we have the multiplayer and the map editor, that will have thousands and hundreds of thousands of maps there, so that’s like another huge part of the game.”

  “Our strategy with the multiplayer was that we wanted to bring cool, good, solid mechanics but are simple at the same time, so the user will easily make good maps for all game modes. That was our focus point. You know with the single-player being really big and deep, we could have gone with something really complex on the multiplayer side, but then no-one would have been able to do maps for it, so we said, ‘OK, make sure everything is solid, and then the user and community will take care of creating thousands of maps.’”


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 verschijnt op 23 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  ricklolps3's avatar

  hoeveel ???!!! 8)

 2.   
  stormtrooper's avatar

  Ik krijg steeds meer zin in deze game!

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Joh 😕 Meestal dat je er een editor bij doet, dat je dan veel nieuwe levels krijgt 😛

 4.   
  jumoeder's avatar

  lijkt me ook niet echt moeilijk. dit spel verkoopt wel een paar miljoen en iedereen probeert in ieder geval een leveltje te maken.

 5.   
  ChielB's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Joh 😕 Meestal dat je er een editor bij doet, dat je dan veel nieuwe levels krijgt 😛 "

  Het gaat er vooral om dat de editor niet alleen erg uitgebreid is, maar ook best toegankelijk. Je hoeft dus niet een doorgewinterde fan van modden te zijn of weken tijd te investeren om nieuwe mappen te ontwerpen. 🙂

 6.   
  gebruiker50081's avatar

  😮 0.0 ik kan egt niet wachten!!!! dit word me nummer een spel

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  ChielB schreef, "

  ”)GN(-Erik” schreef, "Joh 😕 Meestal dat je er een editor bij doet, dat je dan veel nieuwe levels krijgt 😛 "

  Het gaat er vooral om dat de editor niet alleen erg uitgebreid is, maar ook best toegankelijk. Je hoeft dus niet een doorgewinterde fan van modden te zijn of weken tijd te investeren om nieuwe mappen te ontwerpen. 🙂
  "

  Ik hou het wel gewoon bij de Unreal Editor 😉

 8.   
  NoFearz's avatar

  zoiets als forge bij halo??

 9.   
  Kilerden's avatar

  nee, veel beter. hier kan je je eigen map vanaf de grond maken…

 10.   
  nickykolkie's avatar

  ”ricklolps3″ schreef, "hoeveel ???!!! 8) "

  duizende dus ik denk wel meer 😆 😆 😛

 11.   
  Rickass93's avatar

  VEEET!

 12.   
  Deadly-L's avatar

  😀 gaat de goeie Kant op

 13.   
  pip12345's avatar

  Lol shit heb 6 uur Farcry 2 zitte spele 😛