Atari mogelijk de nieuwe uitgever van Ghostbusters

Eerder dit jaar was er al het bericht dat Activision Blizzard diverse grote titels zou laten vallen vanwege een andere strategie en reorganisatie binnen het bedrijf. Hiertoe behoorde ook de veelbelovende game Ghostbusters.

Vandaag duikt het gerucht op dat Atari mogelijk de nieuwe uitgever van Ghostbusters zal worden, zo laat mede-ontwerper Dan Akryod weten. De game zou nog wel ongeveer een jaar op zich laten wachten, maar dit is ook weer geheel in lijn met het eerder al aangehaalde 25-jarig jubileum van de Ghostbusters-franchise in 2009.

Atari was niet bereikbaar voor enig commentaar.

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor 2009 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  ohh okee hooplijk zetten ze nu een echt heel goede game op de wereld 😛

 2.   
  °GN° Nyiri_001's avatar

  Interesseert me toch niet! Ik speel liever andere games! 🙄

 3.   
  kelstar's avatar

  ja er moet echt een goeden game komen

 4.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Dan Akryod

  Het is toch Dan Aykroyd ? 😛

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  De eerste Ghostbusters film was echt oldskool vet 😆 , dus als ze het een beetje het zelfde hebben gemaakt vind ik het cool 🙂 Hopelijk kan je die grote witte reus ook spelen 😉 Of met het vrijheidsbeeld mensen vertrappen 😛

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”kolkie95″ schreef, "ohh okee hooplijk zetten ze nu een echt heel goede game op de wereld 😛 "

  We praten hier wel van een (soort) film releated game dus…… 😳 tja we kunnen hard hopen (mischien een gebedje erbij) dat het een goeie game word 😛

 7.   
  nickykolkie's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”kolkie95″ schreef, "ohh okee hooplijk zetten ze nu een echt heel goede game op de wereld 😛 "

  We praten hier wel van een (soort) film releated game dus…… 😳 tja we kunnen hard hopen (mischien een gebedje erbij) dat het een goeie game word 😛 "

  jha 😛