Meer details Diablo III vanaf BlizzCon

Op het evenement van Blizzard, BlizzCon, zijn meer details bekend geworden van Diablo III. Lead designer Jay Wilson vertelde over het skill systeem van de game.

  “We wanted to have more depth to the combat [than Diablo II], so that skill system was hard for us because of that. The tree also had a lot of unwanted skills, but you had to take them even if you didn’t want them.”

Wilson vertelde dat het team heeft ingezien dat het systeem uit Diablo II niet ideaal is, aangezien je veel keuzes moest maken maar geen mogelijkheid had tot opnieuw kiezen door alle skills ongedaan te maken. In Diablo III zal gebruik gemaakt worden van een systeem waarbij skills droppen van monsters.

Wilson ging ook in op de zogeheten Skill Runes. Dit zijn items die een bepaalde skill aanpassen en sterker maken. De Skull of Fire van de Witch Doctor wordt zo met een Multistrike Rune een ontploffende stuiterbal die na drie keer stuiteren ontploft. De Teleport skill wordt samen met een Striking rune een krachtige aanval die schade doet op de plaats waar je tevoorschijn komt. Met een flinke verscheidenheid aan Skill Runes zal iedere speler zijn eigen skills kunnen aanpassen en zullen de mogelijkheden eindeloos zijn.

De Skill Runes en de skills die droppen zijn twee ideëen die het team graag in Diablo III zou zien, zo vertelde Wilson als laatste, en daarmee wordt de identiteit van Diablo III langzaam zichtbaar.

Diablo III logo

Diablo III heeft onder andere een hotbar, wat wil zeggen dat er snel gewisseld kan worden tussen vaardigheden, maar ook dat de game volledig met de muis gespeeld kan worden. Niet geheel onverwacht ziet de game er goed uit, met grote groepen vijanden, bruikbare omgevingen en vernietigbare muren. Zo kun je die laatste mogelijkheid gebruiken om vijanden te verpletteren. Net als in Devil May Cry 4 kun je items oppaken die meteen je health aanvullen.

Diablo III verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

 1.   
  °GN° Nyiri_001's avatar

  Ik ken dit spel niet 😕

 2.   
  Justinsane's avatar

  ”°GN° Nyiri_001″ schreef, "Ik ken dit spel niet 😕 "

  Het is ook nog niet uit.

 3.   
  GutZilla's avatar

  keb nog nooit een Diablo game gespeeld, wat houd het in?

 4.   
  Mextor's avatar

  Schaam je. Dit is classic.

 5.   
  Gold_Thunder's avatar

  GutZilla schreef, "keb nog nooit een Diablo game gespeeld, wat houd het in?
  "

  Dat je het niet gespeeld hebt, oké. Maar dat je de game niet kent gaat mij iets te ver. Jij mag jezelf geen gamer noemen. Shame on you! 👿

  xD