Ubisoft: Far Cry 2 heeft geen co-op dankzij de gigantische open wereld

Co-op is vandaag de dag een ongekend populaire spelvorm. Toch is het niet voor elke game weggelegd, waaronder de aankomende topper van Ubisoft, Far Cry 2. Volgens de ontwikkelaar zijn er echter een goede redenen waarom de game niet over co-op beschikt.

Het heeft vooral te maken met het feit dat men zelf een gloednieuwe engine heeft ontwikkeld voor Far Cry 2 en dat de game al over een gigantische open wereld beschikt, waardoor consoles echt tot het uiterste gedreven worden. Multiplayer producer Richard Gaetan vertelde:

  “The first thing was that the environment is so huge, and we pushed the engine really to the limit… the consoles to the limit. It was too big of a challenge at the time. It wasn’t a pre-built engine. It was a brand new engine that we built from scratch, from nothing, so it was already a big challenge to do this with dynamic loading, and everything.”

Far Cry 2 zal op het gebied van multiplayer echter niet zomaar verscheept worden, want de game krijgt een bijzonder uitgebreide, maar eenvoudig te gebruiken map editor die de levensduur zeker moet gaan verlengen.


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 verschijnt op 24 oktober voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Jammer, maar in zoon super grote open wereld raak je elkaar best snel kwijt denk ik 😛

 2.   
  NLkevvNL's avatar

  oke vind je et gek XD

 3.   
  Kilerden's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Jammer, maar in zoon super grote open wereld raak je elkaar best snel kwijt denk ik 😛 "

  Daarom heb je een map ^^

 4.   
  ChielB's avatar

  Speler 1: “He ga je mee dat dorp hier slopen?” Speler 2 andere kant van de spelwereld: “Ja is goed, ben er met 40 minuten”. 😛

 5.   
  mitchelltje9's avatar

  ChielB schreef, "Speler 1: “He ga je mee dat dorp hier slopen?” Speler 2 andere kant van de spelwereld: “Ja is goed, ben er met 40 minuten”. :P"

  lol 😛

 6.   
  pepijn112's avatar

  ChielB schreef, "Speler 1: “He ga je mee dat dorp hier slopen?” Speler 2 andere kant van de spelwereld: “Ja is goed, ben er met 40 minuten”. :P"

  speler 1 belt speler 2; speler 1: huh sliep je? speler 2: ja man is 6 uur tijdverschil 😛

 7.   
  Mrn.'s avatar

  En ga zo maar door 🙄 .

 8.   
  joramovic's avatar

  tegenvaller maar misschien wel logisch

 9.   
  nickykolkie's avatar

  wel cool 8)

 10.   
  Uchiha linkz's avatar

  spijtig had wel mooi geweest iemand fixd je auto terwijl jij zit te schiete fzo 😀

 11.   
  B–T–B-8's avatar

  ik vind die gigantisch grote werld goed genoeg 😛 .

 12.   
  Alias's avatar

  Jammer dat het er niet in zit hadden wel leuke momenten uit kunnen komen, maar ik denk dat de gigantische open wereld een hoop goed maakt.