Originele Banjo Kazooie vanaf 26 november op Xbox Live Arcade

Met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts blaast ontwikkelaar Rare de serie weer nieuw leven in. De game verschijnt op 14 november, maar daar zal het niet bij blijven. Zoals eerder al was aangekondigd zal de originele Banjo Kazooie ook voor de Xbox 360 verschijnen, in de vorm van een Xbox Live Arcade-versie.

Microsoft laat vandaag weten dat deze remake op 26 november op Xbox Live zal verschijnen. Tegen een vergoeding van 1200 Microsoft Points is deze klassieker te downloaden. Begin 2009 zal voor eenzelfde prijs ook het tweede deel, Banjo Tooie, als Arcade-versie uitgebracht worden.


Het verhaal dat Banjo Kazooie: Nuts & Boltset ondersteunt staat bol van de zelfspot: LOG, Lord of Games, heeft genoeg van het gesteggel tussen de heks Grunty en Banjo. Dit keer wil Grunty op Spiral Mountain, waar Banjo woont, talloze winkelcentra en hotels bouwen, terwijl brave beer Banjo het bij pure natuur wil houden. LOG start een competitie: wie de hoogste scores haalt bij de uitdagingen in zijn zelfgeknutselde gamewerelden. Wie wint mag het gebied hebben, wie verliest moet werken in zijn gamefabriek. De gamewerelden zien er echt geknutseld uit, met apart gebruik van materialen en gaten in de grond. Er is duidelijk veel tijd in deze stijl gaan zitten en het geeft deze game een unieke sfeer en uitstraling.

De uitdagingen vormen het hart van het spel. In iedere wereld, die je bereikt via de charmante hub-wereld, heb je wel een uitdaging of twee. Bij deze uitdagingen komt de meest opvallende toevoeging aan het Banjo-universum om de hoek kijken: voertuigen. In alle soorten en maten, allemaal gemaakt van losse onderdelen die je aan elkaar schroeft. De uitdagingen zijn zeer gevarieerd en zijn ieder een puzzel op zich.

De Replay’s van de twintig beste scores op iedere challenge worden online gezet, zodat iedereen kan zien hoe de hoogste scores zijn gehaald. Het aantal verschillende challenges belooft groot te worden, en ieder zeer verschillend. Dan is er ook nog een multiplayermode met 22 modes, van racen tot Capture the Flag. Je kan de voertuigen die je online tegenkomt meteen overnemen, maar als je jouw voertuig wil beschermen kan dat. Als je Grunty verslagen hebt, valt er dus nog genoeg te ondernemen in Banjoland!

Wil je meer weten over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts? Lees dan zeker eens onze uitgebreide preview!

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts zal op 14 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Dus toch! 😀
  M’n dag kan nu al niet meer kapot!

 2.   
  Jarek's avatar

  Toch mooi :D.
  Alleen ik vind die naam een beetje raar 😛

 3.   
  PielePalle's avatar

  NICE! Heb dit spel kapotgespeeld op mn N64!

 4.   
  -050- Critical's avatar

  slimme marketing want dit doen ze om je warm te krijgen voor de komende banjo kazooie 🙂

 5.   
  delta62's avatar

  Leuk!