Far Cry 2 mogelijk later nog voorzien van roofdieren

Met Far Cry 2 plaatst Ubisoft ons straks in de wondere wereld van Afrika. Naast uitgestrekte velden, savannes en wat linke huurlingen, zit de wereld van Far Cry 2 natuurlijk ook vol met inheemse diersoorten. Het was veel gamers al opgevallen dat er louter vriendelijke planteneters in de game zaten, maar volgens Patrick Redding van Ubisoft is dit een heel bewuste keuze geweest.

Toch is de kans zeker aanwezig dat we op een later tijdstip alsnog kennis zullen maken met roofdieren, maar echt in detail treden wilde Redding niet. Hij verklaarde:

    “We’re definitely talking about the types of predatory animals we might include at some point, and we’re going to investigate that, but I don’t want to say too much about it because I don’t want to spoil the surprise.”

    “We don’t have any predatory animals. We made a decision early on that because the AI requirements for doing an open world game were fairly challenging just with the human enemies, we wanted to have animals but we focused mainly on grazing animals, on quadrupeds like goats and livestock.”

De kans is dus aanwezig dat roofdieren als downloadable content nog gaan verschijnen, of misschien bewaart Ubisoft ze juist wel voor een derde Far Cry-game. Zoals eerder al werd onthuld zal deze game zeer waarschijnlijk opnieuw een Afrikaanse setting hebben.


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze hands-on preview.

Far Cry 2 staat gepland voor oktober van dit jaar en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Dan moeten ze ook wel roofpatronen en zo der in doen, anders kom je ze alleen tegen in 1 gebiedje en dat is saai 😛

  2.   
    ps3 gek's avatar

    Ik had heel eerlijk gedacht dat deze dieren er al in zouden zitten, maar het is ook niet erg als ze later als een gratis update te downloaden zijn en dat de dieren de speler ook aan kunnen vallen 😛

  3.   
    ChielB's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Dan moeten ze ook wel roofpatronen en zo der in doen, anders kom je ze alleen tegen in 1 gebiedje en dat is saai 😛 "

    Daar zijn ze dus mogelijk nog over aan het nadenken of al mee aan het werk, om er ook echt een realistisch gebeuren van te maken en niet zomaar wat aanvallende beesten op bepaalde plekken.

  4.   
    Alias's avatar

    Roofdieren zouden een fantastische aanvulling zijn op deze game, ik vind roofdieren echt bij deze game passen want ze horen gewoon in Afrika thuis.

  5.   
    martyntjee's avatar

    Alias schreef, "Roofdieren zouden een fantastische aanvulling zijn op deze game, ik vind roofdieren echt bij deze game passen want ze horen gewoon in Afrika thuis."

    🙂

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    En in die engine zit al best realistisch wind, dus het zou ook wel cool zijn dat wilde beesten echt op planten eters zouden jagen. En als de planteneters de vijanden ruiken (door de wind) dat ze dan weg rennen en zo 😀 En als je een beest dood maakt dat hij gewoon ergens anders respawnd, want anders zijn er geen dieren meer 😀

    En dat je zelf ook gewoon op dieren kan gaan jagen en dat je dan ook gewoon rekening moet houden met de windrichting en zo

  7.   
    Bazzl's avatar

    )GN(-Erik schreef, "En in die engine zit al best realistisch wind, dus het zou ook wel cool zijn dat wilde beesten echt op planten eters zouden jagen. En als de planteneters de vijanden ruiken (door de wind) dat ze dan weg rennen en zo 😀 En als je een beest dood maakt dat hij gewoon ergens anders respawnd, want anders zijn er geen dieren meer 😀

    En dat je zelf ook gewoon op dieren kan gaan jagen en dat je dan ook gewoon rekening moet houden met de windrichting en zo"

    dat lijkt me iets te complex, ik ga niet met elke stap die ik zet rekening houden of een of andere grazer mijn vieze shijtlucht ruikt en wegrent

  8.   
    stormtrooper's avatar

    Dat lijkt me vet! Dit spel wordt het realitische ooit !

  9.   
    Xtremie's avatar

    Ze moeten het zo maken dat je dieren moet doden en moet eten om te overleven 😮

  10.   
    Mattmerize's avatar

    Ik vroeg mij inderdaad al af waarom dit niet erbij zat, zou farcry2 nog meer laten evenaren aan de werkelijkheid.

  11.   
    assassin_MKA's avatar

    Leeuwen neerknallen ! 8) Vet

  12.   
    pepijn112's avatar

    ja cool dan hoef ik eindelijk niet alleen het plaatje te zien dat ik dood ben, maar het plaatje dat ik dood ben en opgevrete word door een leeuw die net een granaat in me jasje tegenkomt… 😛

  13.   
    Pack Leader's avatar

    Ze waren het eerst helemaal niet van plan. Dat viel ook op aan hun demo, er was zelfs commentaar op. Dit is denk ik het resultaat :D.

  14.   
    -050- Critical's avatar

    ik denk shit vet 😆

  15.   
    Tollos's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Ik vroeg mij inderdaad al af waarom dit niet erbij zat, zou farcry2 nog meer laten evenaren aan de werkelijkheid."

    dan de werkelijkheid dat kan toch niet