Sony: LittleBigPlanet wordt onze grootste game van dit jaar

De creatieve puzzelgame LittleBigPlanet is een spel waar niet alleen grote groepen fans veel van verwachten, maar ook Sony heeft er geen geheim van gemaakt dat men verwacht dat deze game hoge ogen zal gaan gooien.

Shuhei Yoshida, de wereldwijde baas van Sony Computer Entertainment, is er in elk geval van overtuigd dat LittleBigPlanet een groot succes zal worden. Zo groot, dat het Sony’s bestverkopende game van 2008 zal worden. En dan hebben we het niet alleen over Europa, maar wereldwijd. Yoshida meldde:

    “LittleBigPlanet is going to be the biggest title for Sony in all markets this year…History tells us how difficult it is for games developed in Europe or in the US to be successful in Japan, and with this generation we see Japanese consumer supporting more and more games coming from western Europe.”


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

LittleBigPlanet komt op 29 oktober in Europa uit voor de PlayStation 3.

  1.   
    craz's avatar

    Zou best kunnen

  2.   
    Mattmerize's avatar

    Het kan niet anders (ok dat is dan mijn mening) Het ownt gewoon zo hard!

  3.   
    jungler's avatar

    het is eens iets anders vandaar het succes maar eerst zien dan geloven 😆

  4.   
    stormtrooper's avatar

    Wat wordt dit spel een knaller, ik voel het gewoon

  5.   
    Ma-x-rinus's avatar

    Ik snap niet wat iedereen hier nou van verwacht.., het lijkt mij gewoon een puzzelgame XD

  6.   
    -050- Critical's avatar

    hmm dat kan ook moeilijk anders 😛 met al die geniaale ideen 😛

  7.   
    PS3Killer's avatar

    @Maxrinus: iid wat is er nou zo goed aan deze game dat iedereen em moet kopen 🙂