Maak de beste LittleBigPlanet levels en krijg een baan bij de ontwikkelaar

Media Molecule, de ontwikkelaar van LittleBigPlanet, heeft aangegeven dat het de door de community gecreëerde levels intensief gaat volgen. Niet alleen om het geheel in goede banen te leiden en op het rechte pad te houden, maar ook om te kijken of er talent bij zit. Degenen die de beste levels maken kunnen eventueel een baan aangeboden krijgen bij het ontwikkelteam. Wanneer deze gamers dan aan Media Molecule verbonden worden, zullen de levels van deze community designers nog gewoon gratis blijven, aangezien dat de algemene opzet van het spel is.

    “If a user becomes known as being great at making levels, I can’t say we wouldn’t but I don’t think we’d want to take his level and then charge people for it, because it’s free – that’s the whole premise of the game.”

    “However, we will be aware of who those awesome designers are and certainly there’s the potential to get them building levels as part of the dev team.”


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

LittleBigPlanet komt op 29 oktober in Europa uit voor de PlayStation 3.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Hmm hoeveel zal het spel wel niet verkocht worden, 2 milljoen?? 🙄 En de beste paar uit alle PS3 gekochte games worden tot winaar uitgekozen hmmm ……..

    wat zal ik zegen IK heb de prijs al in mijn broek zak ziten 😛 😆

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Wel leuk dat ze echt goed op de community letten. Grote kans dat er best goede designers zijn. Kost me zelf teveel tijd dus ik speel liever goede levels van anderen. 😆 8)

  3.   
    ps3 gek's avatar

    Ik twijfel er zselfs aan of ik deze game wel ga kopen voor 70 euro! 😳

  4.   
    Overload14's avatar

    wel leuk da je zo nog eens extra geld kan verdiene xD

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    nice, misschien toch maar eens een ps3 aanschaffen 😛

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Ik wordt echt gek van dat afwachten!!:evil::-?:evil:

  7.   
    stormtrooper's avatar

    Dat wil ik wel!

  8.   
    jungler's avatar

    naja denk dat de kans is dat je wint klein is 😉 al die chineesjes van 11 jaar 😳 😀

  9.   
    gappower's avatar

    toffe job

  10.   
    -050- Critical's avatar

    ps3 gek schreef, "Ik twijfel er zselfs aan of ik deze game wel ga kopen voor 70 euro! 😳 "

    nou ik wel ^^

  11.   
    smeitje's avatar

    ik hou wel van puzzelgames!, ben benieuwd wie er wint ! 😉