Overlord plundert verder op de Wii en DS

Naast de aankondiging eerder vandaag dat er een heus vervolg komt op Overlord, heeft Triumph Studios ook aangekondigd dat het de Overlord-franchise gaat uitbreiden naar de Wii en DS. De games worden allebei ontwikkeld door Climax en zullen naar de sterke punten van elke console gemaakt worden.


In Overlord: Dark Legend voor de Wii begin je een stukje terug in de tijd. Je speelt met een nieuwe, jonge Overlord die het maar moeilijk heeft de haat in zichzelf te vinden. Je bent je aan het ontwikkelen en al gauw moet je het land bewaken van allerlei mystieke wezens. De minions worden in Dark Legend bestuurd met verschillende gebaren van de WiiMote, met enkele jolige toevoegingen. Zo kun je bijvoorbeeld een minion uit de groep plukken en deze, door te schudden met je WiiMote, omtoveren tot living bomb.

Voor de DS is er Overlord: Minions, die wat kleiner in schaal is. Je squad van minions is in dit spel verkleind tot een groep van ‘Special Farces’, vijf elite minions die je met allerlei tactische touchscreen commands de vijand kunt laten bestormen. In dit spel is het grotendeels de bedoeling de Kindred te bestrijden; een groep van hybride draak-mens wezens.

Overlord: Dark Legend en Overlord: Minions komen ergens in 2009 uit, respectievelijk voor de Wii en de DS.

 1.   
  Erikgame's avatar

  Lijkt me erg vet op beide systemen.

 2.   
  ckerigon's avatar

  afwachten dan maar wat het word.

 3.   
  PaNNa's avatar

  Lijkt inderdaad vet , maar mijn voorkeur gaat naar de console!:)

 4.   
  xizaaR's avatar

  Lijkt mij moeilijk worden op de WII en DS. Mijn voorkeur gaat naar de PC;Omdat ik Overlord nog nooit op een console heb gespeeld. 😉