Ghostbusters uitgesteld tot jubileum in 2009

Enige tijd geleden was er al het bericht dat Activision Blizzard diverse grote titels zou laten vallen vanwege een andere strategie en reorganisatie binnen het bedrijf. Veelbelovende games als Ghostbusters, Brütal Legend, WET en World in Conflict: Soviet Assault zouden daardoor gevaar lopen.

Iets later werden we al gerustgesteld door de ontwikkelaar, maar inmiddels blijkt dat al deze perikelen er wel voor zorgen dat Ghostbusters enige vertraging op zal lopen. Een woordvoerder van Sony Pictures meldt namelijk dat men de game nu in 2009 uit wil brengen. Niet zo zeer omdat de game nog lang niet af is, maar vooral om de release mooi samen te laten vallen met het 25-jarig jubileum van de franchise. De game komt er dus aan, maar we zullen nog iets langer geduld moeten hebben.

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor 2009 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Jammer 😛

 2.   
  Overload14's avatar

  want iedereen kijkt echt uit naar deze game ? xP

 3.   
  Alias's avatar

  Heeft nu een andere ontwikkelaar / uitgever de game overgenomen of is hij gewoon uitgesteld?

  @Overlord14, echt er naar uit kijken doe ik niet maar ben opzich wel benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. 😉

 4.   
  Headdy NL's avatar

  Hopelijk wordt er ook doorgewerkt aan WET, die enige trailer die ik daarvan heb ik gezien zag er we vet uit.

 5.   
  calkie's avatar

  ”Overload14″ schreef, "want iedereen kijkt echt uit naar deze game ? xP"

  beslis voor je zelf .het lijkt mij een bout game

 6.   
  ricklolps3's avatar

  ”Overload14″ schreef, "want iedereen kijkt echt uit naar deze game ? xP"

  ik zit er ook op te wachten 😛 als ie uit is dan koop ik hem gelijk 😆