Ontwikkelaars Ghostbusters en Brütal Legend stellen fans gerust

Gisteren was er al het bericht dat Activision Blizzard diverse grote titels zou laten vallen vanwege een andere strategie en reorganisatie binnen het bedrijf. Veelbelovende games als Ghostbusters, Brütal Legend, WET en World in Conflict: Soviet Assault zouden daardoor gevaar lopen.

Inmiddels hebben enkele ontwikkelaars wat van zich laten horen, waaronder de mensen achter Ghostbusters en de ontwikkelaar van Brütal Legend. Allen verzekeren ze fans dat de games zeker niet in de prullenbak zullen verdwijnen, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat we horen welke uitgevers deze titels gaan overnemen.

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor het einde van 2008 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  -050- Critical's avatar

  toch raar dat blizzard activision geen ruimte geeft aan dit soort games 😛 het zijn toch niet hun minste titels 😕

 2.   
  NightHawk's avatar

  Oef, ik keek uit naar Brutal Legend.

 3.   
  ricklolps3's avatar

  )wtw(Critical schreef, "toch raar dat blizzard activision geen ruimte geeft aan dit soort games 😛 het zijn toch niet hun minste titels 😕 "

  ja vind ik ook nergens op slaan 8) maar is wel mooi dat het door gaat 😉