Activision Blizzard laat diverse grote titels vallen

Activision Blizzard heeft een nieuwe releaselijst uitgebracht die toch wel behoorlijk wat vraagtekens oproept. De lijst bevestigt de aankomende releases van games als Crash Bandicoot: Mind over Mutant, The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor en een nieuwe Ice Age-game. Daarnaast staan ook PROTOTYPE en een nog niet aangekondigd project op de releaselijst.

Het wordt echter een ander verhaal als we kijken naar de games die ontbreken, waarbij we toch diverse grote titels missen. Ghostbusters, Brütal Legend, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, World in Conflict: Soviet Assault, Leisure Suit Larry: Box Office Bust, 50 Cent: Blood on the Sand en WET. Ook zal men diverse reorganisaties binnen het bedrijf en enkele in-house ontwikkelaars doorvoeren. Massive Entertainment en Swordfish Studios worden mogelijk verkocht of gesloten.

Dat bovenstaande titels niet op de releaselijst staan wil niet direct betekenen dat ze nooit uitgebracht zullen worden. De kans is zeker aanwezig dat Activision Blizzard besluit om de rechten te verkopen aan andere uitgevers. Vooralsnog blijft het vooral hopen op een goed einde voor de games…

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor het einde van 2008 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  plesticmen's avatar

  volgens mijn gaat het niet zo goed met activision blizzard! maar dat denk ik. 🙂

 2.   
  RinusReetRidder's avatar

  Whaha wat erg. Gaan ze door met rommel als Crash Bandicoot en Ice Age en laten ze toppers als Ghostbusters, World in Conflict en Riddick gewoon vallen. Neem aan dat daar wel interesse voor is bij andere uitgevers.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ja echt vreemd dat al die bagger games nog wel uit worden gebracht. En de topgames weer niet volgens die lijst 😕

 4.   
  ChielB's avatar

  Wat jij bagger vindt verkoopt toch echt wel behoorlijk, maar het zal uiteraard deel uitmaken van een groter plan. Kleine kans dat vergevorderde titels als Ghostbusters en WiC: Soviet Assault niet meer uitkomen.

 5.   
  Gerjann's avatar

  World in conflict en 50 cent! 😮

 6.   
  NightHawk's avatar

  Spijtig, het nieuwste werk van Tim Shäfer (Brütal Legend) zou ik wel gespeeld willen hebben, ‘k hoop dat ze het nog aan een andere studio/uitgever kunnen verkopen.

 7.   
  Alias's avatar

  Het kan natuurlijk ook zijn dat ze eerst deze titels goed gaan uitwerken en daarna verder gaan met de overige titels. Zoiets weet je natuurlijk nooit zeker tot de ontwikkelaar het officieel aangeeft. 😉

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik ga zeker The Mummy Tomb of the Dragon Emperor halen die kost nieuw in de winkel 30.00 Euro 😕 🙂 meestal moet je toch wel rong de 50 baten voor een nieuw spel

 9.   
  ricklolps3's avatar

  jammer Gewoon stom vind ik 😛

 10.   
  -050- Critical's avatar

  ik denk persoonlijk dat ze titels spreiden 😳 soviet assault en ghostbusters komen vast en zeker 😉 misschien wat later maar ze komen vanzelf 🙄

 11.   
  mitchelltje9's avatar

  die 50 cent game is een mislukking dus die mogen ze lekker laten valle 😛